
Et av verdens enkleste bakverk, med få ingredienser og mange ulike bruksområder. Deigen kan kjevles ut som tynne lefser eller formes som tykkere flate brød og stekes i panne eller på grill. Supert å ha med på tur!
Porsjoner: 4 stk
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 3 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
- 3 dl hvetemel eventuelt, fint sammalt hvete, spelt..
- 0,5 ts salt kan utelates
Slik gjør du
- Bland yoghurt og det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og elt det sammen til en myk, men ikke klebrig deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
- Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut så tynt som mulig.
- Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.
- Lefsene er aller best når de er helt ferske, men kan varmes opp igjen i en varm stekepanne i noen sekunder på hver side. Fyll lefsene med det du liker best - de kan brukes på samme måte som tortillalefser, lomper, pitabrød og chapati.
- Denne enkle oppskriften kan varieres på mange måter. Du kan for eksempel bytte ut noe av melet med fin sammalt hvete for å få grovere lefser, og tilsette tørkede urter som timian i deigen for å sette smak. Du kan også tilsette litt bakepulver for å få et luftigere bakverk, og variere hvor tynt eller tykt du kjevler ut lefsene. Deigen kan klappes ut og formes med hendene til runde leiver og stekes i stekeovn på 200 °C, i stekepanne eller på takke. Lefsene kan også stekes på grill eller varme steiner på bål, eller tvinnes rundt en pinne til pinnebrød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.