Hjem
Wok med chili og banan

Wok med chili og banan

Å wokke er gøy - det går så fort! Og i en wokpanne kan du ha alt. Et par bananer fra fruktfatet gir både sødme og fylde til denne deilige retten.
Porsjoner: 2 porsjoner

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk banan
  • 1 stk rød chili tynne ringer
  • 2 stk hakket vårløk
  • 0,5 dl cashevnøtter
  • 3 ss sweet chili saus
  • 0,5 potte koriander

Slik gjør du

  • Skjær hver banan i to på langs og deretter i grove biter. Varm en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og ha i litt olje. Stek kjøtt og ingefær på høy varme til det begynner å bli gyllent. Legg det over på en tallerken. Varm pannen på nytt med resten av oljen. Stek bananer, vårløk, chili og nøtter til bananene har fått fin farge. Vend forsiktig inn kjøttet sammen med chilisaus og smak til med litt soyasaus. Server rykende varmt sammen med ris eller nudler og frisk koriander. !! Vi har laget vår wokpanne fra bunnen, men kunne like gjerne brukt rester av kylling eller fisk, og noen av de litt slitne grønnsakene i grønnsaksskuffen. Men overmodne bananer egner seg dessverre ikke til steking i wok.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!