
Krydrede, sprøstekte valnøtter, tranebær og fetaost gir smak og fylde til denne deilige,vinterlige salaten!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 200 g valnøttkjerner
- 1 dl lønnesirup
- 0,25 ts malt kanel
- 0,25 ts kajennepepper
- 0,5 ts salt
- 200 g frisk spinat
- 65 g ruccula
- 1 stk granateple
- 100 g tørkede tranebær
- 200 g fetaost eventuelt en vegansk ost
- 0,25 ts malt koriander
Dressing
- 0,5 dl balsamicoeddik
- 2 ts grov sennep
- 0,5 dl olivenolje
- 1 ts salt
- 0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 190 °C.
- Bland valnøtter, lønnesirup, kanel, kajenne, koriander og salt i en bolle og fordel det på et stekebrett kledd med bakepapir. Plasser brettet midt i ovnen og stek nøttene i 15-25 minutter, eller til de har blitt gylne. Vend på dem 2-3 ganger i løpet av steketiden.
- Ta nøttene ut av ovnen og avkjøl helt.
- Skyll og tørk spinat og ruccola godt (bruk gjerne en salatslynge). Ha salaten i en vid salatbolle. Skjær av bunn og topp av granateple og kutt gjennom skallet. Bruk hendene og bryt granateplet i to. Plukk ut de røde kjernene og bland inn i salaten sammen med tørkede tranebær. Dryss fetaost på toppen.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk. Hell halvparten over salaten, og server resten av dressingen ved siden av.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.