Hjem
Vegatarisk blomkålpizza

Vegatarisk blomkålpizza

Denne pizzaen holdes klassisk ved bruk av en hvit pizzasaus og potet som topping. Vi har valgt å gjøre denne enda litt mer spennende ved å tilsette squash, pinjekjerner, trøffelolje og timian!
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Kcal per 100 gram ca 60 min

Ingredienser

Pizzabunn

  • 1 stk blomkål
  • 3 ss potetmel
  • 2 dl parmesan
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk egg

Pizzasaus

  • 1 boks creme fraiche, 18%
  • 2 dl parmesan
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt ev. trøffelsalt
  • 0,5 ts pepper

Pizzatopping

  • 1 stk grønn squash
  • 3 stk potet
  • 1 stk mozerella
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 ss trøffelolje
  • 1 bunt frisk timian

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 200 °C.
  • Skyll blomkål og del den i grove biter. Ha blomkålen i en kjøkkenmaskin og kjør til blomkålris. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du finhakke blomkålen for hånd.
  • Ha blomkålrisen i en bolle og tilsett potetmel, parmesan, hvitløk og sammenpisket egg.
  • Ha blandingen over på et stekebrett med bakepapir og press bunnen utover til ca. 1 cm tykk. Du kan også dele opp blandingen og lage to mindre bunner.
  • Stek bunnen midt i ovnen i 25-30 minutter.
  • Bland sammen crème fraîche, parmesan, hvitløk, salt og pepper. Fordel pizzasausen utover bunnen.
  • Riv squash og poteter på en mandolin eller skjær i tynne skiver med en kniv. Kutt mozzarella i skiver.
  • Fordel squash, potet og mozarella utover pizzaen og stek midt i ovnen i 15-20 minutter.
  • Rist pinjekjernene i en varm, tørr panne i noen minutter til gylne. Server nystekt blomkålpizza med ristede pinjekjerner, trøffelolje og frisk timian.
  • Hvis du ikke er vegetarianer kan du med fordel kjøpe en god, tynn spekeskinke og ha oppå pizzaen rett før den skal serveres! Molto bene!
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!