
En sprek variant av melon og spekeskinke! Lag en vannmelonpizza til deg selv og en du er glad i. Perfekt kosemat når man har lyst på noe søtt og salt.
Porsjoner: 2
Tidsbruk under 20 min
Kcal 243 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 1 skive stor vannmelon
- 4 stk frisk asparges
- 6 skiver spekeskinke
- 3 stk oliven (både grønn og sort) skjer dem i skiver
- 2 ss cashewnøtter
- 20 g spiselige blomster og blader kan sløyfes
- 1 ss olivenolje
- 1/4 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Er aspargesene tykke og har en treaktig konsistens i bunnen bør de skrelles fra midten og ned med en rotskreller.
- Kok asparges i lettsalatet vann 2-3 minutter, avhengig av tykkelsen. Avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann, dette stopper kokeprosessen og bevarer den fine grønnfargen.
- Rist cashewnøtter i en tørr stekepanne til de får en gyllen og fin farge. Avkjøl og grovhakk dem.
- Legg vannmelonskiven på et serveringsfat og del opp i «pizzastykker». Legg spekeskinke, asparges og oliven på pizzastykkene. Pynt med spiselige blomster. Dryss over grovhakkede cashewnøtter, drypp over litt olje og krydre med grovkvernet pepper til slutt.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.