Hjem
Tray bake med torsk

Tray bake med torsk

Alt på ett brett, lag en enkel middag med tray bake! Denne varianter er med ovnsbakt torsk, fargerike grønnsaker, oliven og friske urter – rett og slett en smak av middelhavet.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 480 pr porsjon

Ingredienser

  • 3 stk rød paprika
  • 200 g cherrytomat
  • 200 g sorte oliven, i lake
  • 0,5 stk saften av sitron
  • 800 g torskefilet
  • 0,5 ts til salting av fisken
  • 1 dl grovhakket bladpersille
  • 100 g salatost, eller fetaost
  • 4 skiver grovt brød

Slik gjør du

  • Kutt paprika i biter og del cherrytomat i to. Ha over i en ildfast form sammen med oliven.
  • Drypp over sitronsaft og olivenolje og krydre med litt salt og pepper etter ønske.
  • Sett formen midt i forvarmet ovn på 220 °C i 15-20 minutter, til grønnsakene er blitt myke.
  • Skru ned varmen til 180°C. Tørk torskefilet med kjøkkenpapir, skjær fileten i porsjonsstykker og krydre med litt salt. Legg filetene over grønnsakene i den ildfaste formen. Stek videre i ca. 15 minutter. Kjenn lett med en gaffel om fisken flaker seg, da er den ferdig.
  • Dryss over grovhakket bladpersille og ost.
  • Settformen på bordet og server med deilig grovt brød og gjerne noen båter med sitron for litt ekstra frisk smak.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!