
Alt på ett brett, lag en enkel middag med tray bake! Denne varianter er med ovnsbakt torsk, fargerike grønnsaker, oliven og friske urter – rett og slett en smak av middelhavet.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 480 pr porsjon
Ingredienser
- 3 stk rød paprika
- 200 g cherrytomat
- 200 g sorte oliven, i lake
- 0,5 stk saften av sitron
- 800 g torskefilet
- 0,5 ts til salting av fisken
- 1 dl grovhakket bladpersille
- 100 g salatost, eller fetaost
- 4 skiver grovt brød
Slik gjør du
- Kutt paprika i biter og del cherrytomat i to. Ha over i en ildfast form sammen med oliven.
- Drypp over sitronsaft og olivenolje og krydre med litt salt og pepper etter ønske.
- Sett formen midt i forvarmet ovn på 220 °C i 15-20 minutter, til grønnsakene er blitt myke.
- Skru ned varmen til 180°C. Tørk torskefilet med kjøkkenpapir, skjær fileten i porsjonsstykker og krydre med litt salt. Legg filetene over grønnsakene i den ildfaste formen. Stek videre i ca. 15 minutter. Kjenn lett med en gaffel om fisken flaker seg, da er den ferdig.
- Dryss over grovhakket bladpersille og ost.
- Settformen på bordet og server med deilig grovt brød og gjerne noen båter med sitron for litt ekstra frisk smak.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.