Hjem
Torsk med enkel tomatsaus

Torsk med enkel tomatsaus

En enkel, smakfull og rask hverdagsrett som hele familien kan like. Vi har brukt torskefilet, men den kan byttes ut med annen hvit fisk.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 2 ss margarin
  • 1 boks hakkede tomater gjerne med urter
  • 2 dl vann
  • 100 g sorte oliven kan utelates
  • 800 g torskefilet eller toreskeloin
  • ca 2 dl byggris, havreris eller perlespelt
  • 2 stilker hakket basilikum

Slik gjør du

  • Finhakk løk og hvitløk, og kutt sjampinjong i skiver.
  • Varm en dyp stekepanne eller sauteringspanne med margarin og fres løk og hvitløk i et minutt, til den er blank og myk. Tilsett sjampinjong og fres videre til den endrer farge.
  • Tilsett tomater, vann og oliven og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  • Fjern skinnet på fisken, del den i grove biter. Legg fiskebitene i pannen, og krydre fisken med salt og kvernet pepper. Senk varmen og sett på lokk.
  • La fisken trekke i sausen i 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på fiskestykkene.
  • Kok byggris etter anvisning på pakken. Legg på litt frisk basilikum eller andre urter og server.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!