
En enkel, smakfull og rask hverdagsrett som hele familien kan like. Vi har brukt torskefilet, men den kan byttes ut med annen hvit fisk.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 1 stk løk
- 2 båter hvitløk
- 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
- 2 ss margarin
- 1 boks hakkede tomater gjerne med urter
- 2 dl vann
- 100 g sorte oliven kan utelates
- 800 g torskefilet eller toreskeloin
- ca 2 dl byggris, havreris eller perlespelt
- 2 stilker hakket basilikum
Slik gjør du
- Finhakk løk og hvitløk, og kutt sjampinjong i skiver.
- Varm en dyp stekepanne eller sauteringspanne med margarin og fres løk og hvitløk i et minutt, til den er blank og myk. Tilsett sjampinjong og fres videre til den endrer farge.
- Tilsett tomater, vann og oliven og kok opp. Smak til med salt og pepper.
- Fjern skinnet på fisken, del den i grove biter. Legg fiskebitene i pannen, og krydre fisken med salt og kvernet pepper. Senk varmen og sett på lokk.
- La fisken trekke i sausen i 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på fiskestykkene.
- Kok byggris etter anvisning på pakken. Legg på litt frisk basilikum eller andre urter og server.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.