
Denne retten kan enkelt tilberedes i god tid før den serveres. Blomkålrisen kan lages og settes i kjøleskap og fisken kan marineres.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk 30 min
Kcal 344 pr porsjon
Kcal per 100 gram 126
Ingredienser
Fiskeretten
- 600 g torsk
- 1 stk blomkål
- 60 g parmesan
- 1 stk vårløk
- 150 g kesam eller gresk yoghurt
- 1 neve koriander
- 2-3 skiver sitron
Marinade
- 0,5 stk rød chili uten frø
- 1 neve koriander
- 1 ss soyasaus
- 1 ts pepper
- 1-2 cm ingefær (fersk)
- 0,5 dl rapsolje
- 2 ts sitronsaft
Slik gjør du
- Start med å lage blomkålris: Knus blomkål, vårløk og parmesan i en foodprocessor. Denne skal spises temperert som tilbehør.
- Marinade: Finhakk chili, koriander og ingefær, og bland dette med soyasaus og olje. Tilsett sitronsaft og olje.
- Spar 1 ss av marinaden og bland den med 150 g kesam.
- Smør resten av marinaden over fisken og bak den i ovnen på 200 grader i ca 15 min (avhengig av tykkelse).