Hjem
Torsk med blomkålris

Torsk med blomkålris

Denne retten kan enkelt tilberedes i god tid før den serveres. Blomkålrisen kan lages og settes i kjøleskap og fisken kan marineres.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk 30 min
Kcal 344 pr porsjon
Kcal per 100 gram 126

Ingredienser

Fiskeretten

  • 600 g torsk
  • 1 stk blomkål
  • 60 g parmesan
  • 1 stk vårløk
  • 150 g kesam eller gresk yoghurt
  • 1 neve koriander
  • 2-3 skiver sitron

Marinade

  • 0,5 stk rød chili uten frø
  • 1 neve koriander
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts pepper
  • 1-2 cm ingefær (fersk)
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 ts sitronsaft

Slik gjør du

  • Start med å lage blomkålris: Knus blomkål, vårløk og parmesan i en foodprocessor. Denne skal spises temperert som tilbehør.
  • Marinade: Finhakk chili, koriander og ingefær, og bland dette med soyasaus og olje. Tilsett sitronsaft og olje.
  • Spar 1 ss av marinaden og bland den med 150 g kesam.
  • Smør resten av marinaden over fisken og bak den i ovnen på 200 grader i ca 15 min (avhengig av tykkelse).
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Balanse". Klikk her for å bestille boken.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!