
De fleste har sin egen variant av pizza. Noen har tykke bunner, noen har tynne. Vår variant er laget med tanke på både smak og næringsinnhold.
Porsjoner: 6 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Kcal 470
Kcal per 100 gram 175
Ingredienser
Fyll
- 1 beger hermetiske tomater
- 1 ts sukker kan bruke sukrin gold
- 2 stk sjalottløk stor
- 1,5 fedd hvitløk
- 1 stor neve basilikum fersk
- 1 ts chili hakket eller fra tube
- 400 g karbonadedeig
- 2 ss rapsolje
- 1 stk egg
- 250 g ost til topping Mozzeralla eller vanlig hvitost
- tørket oregano
- Salt og pepper
Pizzadeig (1 stor eller 3 små)
- 1 dl sammalt spelt1
- 1 dl havregryn
- 2,5 dl siktet spelt
- 1,5 dl vann
- 1 ss rapsolje
- 1 ss yaconsirup
- 1 ts salt
- 0,5 pk tørrgjær
Slik gjør du
Pizzadeig
- Du begynner med å sette pizzadeigen. Bland alt det tørre i kjøkkenmaskinen og tilsett lunkent vann, rapsolje og sirup. Elt deigen i minst 5 minutter til den slipper bollen. Det kan hende du må bruke litt ekstra mel, en husk at deigen ikke må være for tørr, fordi havregrynene suger opp en del av væsken mens den hever.
- Sett deigen på et lunt sted i 45-60 minutter.
Pizzafyll
- Hell tomatene og sukkeret i et dørslag. La den overflødige væsken renne av mens du lager kjøttblandingen: Hakk sjalottløk, hvitløk, chili og basilikum sammen med rapsoljen i en foodprocessor.
- Del blandingen i to. Den ene delen has oppi de hermetiske tomatene. Den andre blandes sammen med karbonadedeig og egg.
- Kjevle ut pizzadeigen på et bakepapir. Smør på tomatblandingen før du drysser litt tørket oregano over. Dekk med revet gulost.
- Fordel den rå kjøttblandingen i små biter jevnt over pizzaen.
- Stekes på 200 grader i minst 15 minutter. Lager du tre små pizzaer, trenger de noe kortere steketid. Det varierer fra ovn til ovn.
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Balanse".
Klikk her for å bestille boken.
