Hjem
Tomatbruschetta

Tomatbruschetta

Godt som forrett eller som en av flere småretter. En fin måte å bruke opp gammelt brød på.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 1 stk plommetomat
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver brød
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 båter hvitløk
  • 8 blader frisk basilikum til pynt

Slik gjør du

  • Dypp tomatene i kokende vann i 30 sekunder for at skinnet skal løsne. Ha i iskaldt vann og trekk av skinnet.
  • Del tomatene i fire og fjern tomatkjernene. Del tomatkjøttet i terninger og bland med olje, finhakket hvitløk og basilikum. Smak til med litt salt og pepper.
  • Sil av all ekstra væske for å unngå at bruschettaene blir bløte.
  • Pensle fire skiver brød med olivenolje og finhakket hvitløk. Ha over på en stekeplate med bakepapir og stek dem svakt brune midt i ovnen på 200 °C.
  • Fordel tomatfyllet på skivene og pynt med basilikumblader.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!