
Godt som forrett eller som en av flere småretter. En fin måte å bruke opp gammelt brød på.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 1 stk plommetomat
- 1 båt hvitløk
- 2 ss finhakket frisk basilikum
- 2 ss olivenolje
- 4 skiver brød
- 0,5 dl olivenolje
- 3 båter hvitløk
- 8 blader frisk basilikum til pynt
Slik gjør du
- Dypp tomatene i kokende vann i 30 sekunder for at skinnet skal løsne. Ha i iskaldt vann og trekk av skinnet.
- Del tomatene i fire og fjern tomatkjernene. Del tomatkjøttet i terninger og bland med olje, finhakket hvitløk og basilikum. Smak til med litt salt og pepper.
- Sil av all ekstra væske for å unngå at bruschettaene blir bløte.
- Pensle fire skiver brød med olivenolje og finhakket hvitløk. Ha over på en stekeplate med bakepapir og stek dem svakt brune midt i ovnen på 200 °C.
- Fordel tomatfyllet på skivene og pynt med basilikumblader.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.