Hjem
Tomat- og granateplesalat

Tomat- og granateplesalat

Tomater, granateple og rødløk danner basisen i denne friske salaten med spennende touch av allehånde. Nydelig til all slags grillmat, eller som et friskt og fargerikt innslag på buffetbordet.
Porsjoner: 3 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk under 20 minutt
Kcal 212 pr porsjon

Ingredienser

  • 400 g gul og rød cherrytomat
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk granateple
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 4 stilker basilikum

Slik gjør du

  • Del cherrytomater i små biter og finhakk rødløk.
  • Skjær av bunn og topp på granateplet og skjær gjennom skallet rundt hele granateplet, og bryt det i to med hendene.
  • Plukk ut kjernene og bland dem med tomat og løk.
  • Bland malt allehånde, finhakket hvitløk, vineddik og olivenolje, og smak til med salt og kvernet pepper. Hell dressingen over salaten og bland godt.
  • Sett salaten kaldt til den skal serveres. Bland inn grovhakkede basilikumblader, og ha over litt kvernet pepper rett før servering.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!