
Tomater, granateple og rødløk danner basisen i denne friske salaten med spennende touch av allehånde. Nydelig til all slags grillmat, eller som et friskt og fargerikt innslag på buffetbordet.
Porsjoner: 3 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk under 20 minutt
Kcal 212 pr porsjon
Ingredienser
- 400 g gul og rød cherrytomat
- 1 stk rødløk
- 1 stk granateple
- 0,5 ts malt allehånde
- 2 båter finhakket hvitløk
- 0,5 ss hvitvinseddik
- 4 ss olivenolje
- 4 stilker basilikum
Slik gjør du
- Del cherrytomater i små biter og finhakk rødløk.
- Skjær av bunn og topp på granateplet og skjær gjennom skallet rundt hele granateplet, og bryt det i to med hendene.
- Plukk ut kjernene og bland dem med tomat og løk.
- Bland malt allehånde, finhakket hvitløk, vineddik og olivenolje, og smak til med salt og kvernet pepper. Hell dressingen over salaten og bland godt.
- Sett salaten kaldt til den skal serveres. Bland inn grovhakkede basilikumblader, og ha over litt kvernet pepper rett før servering.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.