
I Italia lages tiramisu med søte fingerkjeks. De er faktisk svært lik sukkerbrød på smak, så det er en god erstatning. Dette er en herlig dessert for voksne – godt dynket som den er med både marsalavin og konjakk.
Porsjoner: 6 porsjoner
Vanskellighetsgrad Avansert
Tidsbruk Over 60 min
Ingredienser
- 1 stk sukkerbrødbunn
Dynking:
- 1 dl sterk kaffe
- 1 dl marsalavin (sherry eller portvin)
- ca 1 ss kakaopulver
Ostekrem:
- 4 stk galantinplater
- 6 stk egg
- 1,5 dl melis
- 250 g mascarponeost eller kremost naturell
- ca 3 ss konjakk
- 0,25 stk skall av appelsin
- 0,25 stk skall av sitron
- 0,5 dl kokende vann
- litt revet sjokolade til toppen
Slik gjør du
- Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
- Pisk eggedosis av eggeplommmer og melis. Bland inn mascarponeost, konjakk og revet appelsin- og sitronskall.
- Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring.
- Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.
- Legg biter av dynket sukkerbrød, ostekrem og kakaodryss lagvis. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering.
- Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle.
Notater
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.