Hjem
Tiramisu laget på sukkerbunn

Tiramisu laget på sukkerbunn

I Italia lages tiramisu med søte fingerkjeks. De er faktisk svært lik sukkerbrød på smak, så det er en god erstatning. Dette er en herlig dessert for voksne – godt dynket som den er med både marsalavin og konjakk.
Porsjoner: 6 porsjoner
Vanskellighetsgrad Avansert
Tidsbruk Over 60 min

Ingredienser

  • 1 stk sukkerbrødbunn

Dynking:

  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 dl marsalavin (sherry eller portvin)
  • ca 1 ss kakaopulver

Ostekrem:

  • 4 stk galantinplater
  • 6 stk egg
  • 1,5 dl melis
  • 250 g mascarponeost eller kremost naturell
  • ca 3 ss konjakk
  • 0,25 stk skall av appelsin
  • 0,25 stk skall av sitron
  • 0,5 dl kokende vann
  • litt revet sjokolade til toppen

Slik gjør du

  • Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
  • Pisk eggedosis av eggeplommmer og melis. Bland inn mascarponeost, konjakk og revet appelsin- og sitronskall.
  • Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring.
  • Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.
  • Legg biter av dynket sukkerbrød, ostekrem og kakaodryss lagvis. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering.
  • Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle.

Notater

Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!