
Med rester av grønnsaker, hvit saus og litt skinke har du en nydelig og rask middag på bordet på rekordtid, og bidrar samtidig til mindre matsvinn.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk Under 20 min
Ingredienser
- 300 g kokt skinke eller rester av kylling, svin eller annet kjøtt
- ca 400 g ferdigkuttet grønnsaksblanding, gjerne rester eller grønnsaker du selv kutter opp
Hvit saus
- 2 ss smør eller margaring
- 3 ss hvetemel
- 0,5 l melk
- 0,25 ts revet muskatnøtt
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i terninger eller tynne skiver. Det er ikke nødvendig å varme det.
- Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen.
- Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus.
- La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Smak til med salt, pepper og muskat.
- Ha grønnsakene i en vid kjele med litt vann og damp dem varme under lokk. Fordel grønnsakene på tallerkener. Hell over hvit saus og topp med terninger eller skiver av kjøtt.
- For å spare tid kan du bruke hvit saus fra pose eller glass. Retten kan også gratineres i ovnen. Da har du grønnsakene i en ildfast form og heller sausen over. Har du litt osterester kan du rive dem og lage ostesaus. Gratiner i ovnen på 220 °C i ca 10-12 minutter, eller til grønnsakene er gjennomvarme og sausen gyllen.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.