Hjem
Tilslørte grønnsaker

Tilslørte grønnsaker

Med rester av grønnsaker, hvit saus og litt skinke har du en nydelig og rask middag på bordet på rekordtid, og bidrar samtidig til mindre matsvinn.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk Under 20 min

Ingredienser

  • 300 g kokt skinke eller rester av kylling, svin eller annet kjøtt
  • ca 400 g ferdigkuttet grønnsaksblanding, gjerne rester eller grønnsaker du selv kutter opp

Hvit saus

  • 2 ss smør eller margaring
  • 3 ss hvetemel
  • 0,5 l melk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  • Skjær kjøttet i terninger eller tynne skiver. Det er ikke nødvendig å varme det.
  • Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen.
  • Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus.
  • La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Smak til med salt, pepper og muskat.
  • Ha grønnsakene i en vid kjele med litt vann og damp dem varme under lokk. Fordel grønnsakene på tallerkener. Hell over hvit saus og topp med terninger eller skiver av kjøtt.
  • For å spare tid kan du bruke hvit saus fra pose eller glass. Retten kan også gratineres i ovnen. Da har du grønnsakene i en ildfast form og heller sausen over. Har du litt osterester kan du rive dem og lage ostesaus. Gratiner i ovnen på 220 °C i ca 10-12 minutter, eller til grønnsakene er gjennomvarme og sausen gyllen.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!