
Få ting er bedre enn smaken av smilets land! Denne thaigryten med svinekjøtt har eksotiske smaker av kokos og karripasta.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel enkel
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 54 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ss olje
- 1 stk løk
- 2 båt hvitløk
- 0,5 ss olje
- 2 ss rød karripasta
- 2 boks lett kokosmelk á 4 dl
- 1 dl vann
- 2 stk gulrot i staver
- 1 pk frisk babymais
- 1 stk grønnpaprika i biter
- 0,5 stk saften av lime
- 1 ts sukker
- 2 ss soyasaus
- 200 g fiberris
Slik gjør du
- Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm panne med olje. Sett kjøttet til side. Rens løk og hvitløk. Kutt løk i båter, finhakk hvitløk. Ha olje i en varm gryte, og fres løken til den er blank.Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og vann. Småkok gryten i 10 minutter. Dersom du har tørket kaffirlimeblad kan du tilsette et par blader sammen med væsken. Kok ris etter anvisning på pakken. Del babymais i to, og ha den i gryten sammen med gulrot, småkok i 5 minutter. Riv skallet av lime på et fint rivjern. Ha kjøttet i gryta, og tilsett samtidig paprika, skall og saft av lime og sukker. Smak til med soyasaus. Fiskesaus er også en smaksetter som benyttes mye i det thailandske kjøkken, og passer derfor også veldig godt i denne retten. Tilsett 1 ss fiskesaus samtidig med soyasausen. Strø over litt hakket vårløk og server den smakfulle gryta med ris.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.