Hjem
Thaigryte med strimlet svinekjøtt

Thaigryte med strimlet svinekjøtt

Få ting er bedre enn smaken av smilets land! Denne thaigryten med svinekjøtt har eksotiske smaker av kokos og karripasta.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel enkel
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 54 kcal pr porsjon

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olje
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 0,5 ss olje
  • 2 ss rød karripasta
  • 2 boks lett kokosmelk á 4 dl
  • 1 dl vann
  • 2 stk gulrot i staver
  • 1 pk frisk babymais
  • 1 stk grønnpaprika i biter
  • 0,5 stk saften av lime
  • 1 ts sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 200 g fiberris

Slik gjør du

  • Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm panne med olje. Sett kjøttet til side. Rens løk og hvitløk. Kutt løk i båter, finhakk hvitløk. Ha olje i en varm gryte, og fres løken til den er blank.Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og vann. Småkok gryten i 10 minutter. Dersom du har tørket kaffirlimeblad kan du tilsette et par blader sammen med væsken. Kok ris etter anvisning på pakken. Del babymais i to, og ha den i gryten sammen med gulrot, småkok i 5 minutter. Riv skallet av lime på et fint rivjern. Ha kjøttet i gryta, og tilsett samtidig paprika, skall og saft av lime og sukker. Smak til med soyasaus. Fiskesaus er også en smaksetter som benyttes mye i det thailandske kjøkken, og passer derfor også veldig godt i denne retten. Tilsett 1 ss fiskesaus samtidig med soyasausen. Strø over litt hakket vårløk og server den smakfulle gryta med ris.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!