Hjem
Sushi Doughnut

Sushi Doughnut

Den populære sushi doughnuten! Herlig frisk og ikke minst lekker å se på. Vi har pyntet vår med laksefilet, avokado, reddiker og agurk, men her er det bare fantasien som setter grenser. Lag gjerne din egen variant!
Porsjoner: 6 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 40-60 min
Kcal 280 pr stk

Ingredienser

  • 250 g jasmin eller sushiris
  • 2 ss risvinseddik
  • 0,5 ss sukker

Topping

  • 1,5 stk nori Grønna ark som brukes til maki
  • 3 ss ristede sesamfrø
  • 0,5 stk agurk
  • 3 stk reddik
  • 150 g laksefilet
  • 0,5 stk avokado
  • 3 stilker frisk koriander

Slik gjør du

  • Kok ris etter anvisning på pakken, eller følg denne fremgangsmetoden. Skyll ris i kaldt vann i flere omganger til vannet blir helt klart (ikke lenger hvitt).
  • Legg risen i bløt i kaldt vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet.
  • Ha risen i en kasserolle og hell på vann slik at vannet står ca. 2 cm over risen. Kok opp under lokk, og la det koke godt i 2-3 minutter.
  • Trekk kasserollen til side eller skru ned platen og kok videre på lav varme i ca. 10 minutter. I løpet av denne tiden skal alt vannet bli borte.
  • La risen hvile i noen minutter, og vend inn en blanding av risvineddik, sukker og salt. Avkjøl risen.
  • Gjør klar toppingen mens risen står til avkjøling. Kutt agurk og reddik i tynne, tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel til dette.
  • Skjær laksefilet i tynne skiver. Til sist avokado i tynne skiver, men husk å se til at denne ikke blir brun.
  • Legg plastfolie i bunnen av en doughnutform, og fyll i ris, press risen lett sammen slik at den holder formen når du tar den ut. Legg doughnutene på en bit noritang eller på et serveringsfat.
  • Dryss sesamfrø på den ene siden av doughnutene. Legg agurkskiver, reddikskiver, laksefilet og avokado på doughnutene. Pynt med frisk koriander.
  • Server gjerne soyasaus og syltet ingefær ved siden av.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!