Hjem
Suksessterte

Suksessterte

Suksessterte er manges kakefavoritt, og er en klassisk festkake. Den gule og fine fargen lyser opp kakebordet!
Porsjoner: 12 porsjoner

Ingredienser

Nøttebunn

  • 150 g melis eller sukrinmelis
  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 4 stk eggehviter

Suksess-krem:

  • 4 stk eggeplommer
  • 1 dl fløte
  • 100 g sukrin gold / sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør

Slik gjør du

  • Ha mandler/nøtter i en foodprosessor og kjør dem til de er malt. Det kan godt være med noen grove biter. Bland melis og malte mandler/nøtter.
  • Ha eggehvitene i en ren miksebolle og pisk dem til de er helt stive.
  • Vend forsiktig mandel/nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
  • Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm) og bre røren i et jevnt lag ut i formen.
  • Stek bunnen midt i forvarmet ovn på 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen helt.
  • Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp under stadig visping over middels varme til kremen tykner.
  • Avkjøl kremen til den er romtemperert, visp inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
  • Legg nøttebunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og form topper i kremen som pynt. En gaffel lager også fint mønster.

Notater

Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!