Suksessterte er manges kakefavoritt, og er en klassisk festkake. Den gule og fine fargen lyser opp kakebordet!
Porsjoner: 12 porsjoner
Ingredienser
Nøttebunn
- 150 g melis eller sukrinmelis
- 150 g hasselnøtter eller mandler
- 4 stk eggehviter
Suksess-krem:
- 4 stk eggeplommer
- 1 dl fløte
- 100 g sukrin gold / sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g smør
Slik gjør du
- Ha mandler/nøtter i en foodprosessor og kjør dem til de er malt. Det kan godt være med noen grove biter. Bland melis og malte mandler/nøtter.
- Ha eggehvitene i en ren miksebolle og pisk dem til de er helt stive.
- Vend forsiktig mandel/nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
- Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm) og bre røren i et jevnt lag ut i formen.
- Stek bunnen midt i forvarmet ovn på 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen helt.
- Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp under stadig visping over middels varme til kremen tykner.
- Avkjøl kremen til den er romtemperert, visp inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
- Legg nøttebunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og form topper i kremen som pynt. En gaffel lager også fint mønster.
Notater
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.