Hjem
Sukkerfri Sarah Bernard

Sukkerfri Sarah Bernard

Dette er en julekake som mange elsker, og her har jeg laget den uten sukker og i langpanne. Hvis du deler opp i små biter, blir det et par biter til kaffen.
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk over 60 min

Ingredienser

Bunn

  • 300 g mandler
  • 5 ss sukrin gold
  • 100 g fibersirup clear
  • 3 stk eggehviter
  • 1 klype salt

Gul krem

  • 4 stk eggeplommer
  • 1 dl fløte
  • 3 ss sukrin
  • 120 g smør
  • 1 stk vaniljestang (du kan bruke 1/3 ts ekte vaniljepulver

Sjokoladetopping

  • 80-100 g sukkerfri sjokolade (mørk eller lys) (kan kjøpes på helsekost)

Slik gjør du

Bunn

  • Sett ovnen på 175 grader (over og undervarme, ikke varmluft)
  • Mal mandlene i blender
  • Rør inn Sukrin og fibersiup, eggehviter og salgs.
  • Finn en ildfast form (ca 20x30) eller et lite stekebrett. Bruk bakepapir.
  • Stekes midt i ovnen i 18-20 min, eller til den er gyllen. Avkjøl på rist

Gul krem

  • Ha i fløte, eggeplommer, Sukrin + og vanilje i en liten gryte. Varm opp til kokepunktet på middels varme. Rør hele tiden slik det ikke settes i bunnen. Når det begynner å tykne tar du gryta av varmen, den MÅ IKKE koke.
  • Trekk gryten av varmen og rør inn smør i terninger. Settes til avkjøling, kan gjerne stå i kjøleskap over natten (men ikke et must).
  • Fordel kald krem på kald kakebunn.
  • Smelt sjokoladen. Husk at sjokolade skal aldri være i kontakt med varmekilden (gryta). Ta en gryte med 3 cm vann, finn en stor stålbolle som kan henge i gryta uten at den når bunnen. På den måten smelter sjokoladen av dampen.
  • Ta på flytende sjokolade og del opp kaken i passelige biter før sjokoladen har størknet. Det er også mulig å fryse kaken og dele den opp mens den delvis frossen.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!