
Dette er en julekake som mange elsker, og her har jeg laget den uten sukker og i langpanne. Hvis du deler opp i små biter, blir det et par biter til kaffen.
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk over 60 min
Ingredienser
Bunn
- 300 g mandler
- 5 ss sukrin gold
- 100 g fibersirup clear
- 3 stk eggehviter
- 1 klype salt
Gul krem
- 4 stk eggeplommer
- 1 dl fløte
- 3 ss sukrin
- 120 g smør
- 1 stk vaniljestang (du kan bruke 1/3 ts ekte vaniljepulver
Sjokoladetopping
- 80-100 g sukkerfri sjokolade (mørk eller lys) (kan kjøpes på helsekost)
Slik gjør du
Bunn
- Sett ovnen på 175 grader (over og undervarme, ikke varmluft)
- Mal mandlene i blender
- Rør inn Sukrin og fibersiup, eggehviter og salgs.
- Finn en ildfast form (ca 20x30) eller et lite stekebrett. Bruk bakepapir.
- Stekes midt i ovnen i 18-20 min, eller til den er gyllen. Avkjøl på rist
Gul krem
- Ha i fløte, eggeplommer, Sukrin + og vanilje i en liten gryte. Varm opp til kokepunktet på middels varme. Rør hele tiden slik det ikke settes i bunnen. Når det begynner å tykne tar du gryta av varmen, den MÅ IKKE koke.
- Trekk gryten av varmen og rør inn smør i terninger. Settes til avkjøling, kan gjerne stå i kjøleskap over natten (men ikke et must).
- Fordel kald krem på kald kakebunn.
- Smelt sjokoladen. Husk at sjokolade skal aldri være i kontakt med varmekilden (gryta). Ta en gryte med 3 cm vann, finn en stor stålbolle som kan henge i gryta uten at den når bunnen. På den måten smelter sjokoladen av dampen.
- Ta på flytende sjokolade og del opp kaken i passelige biter før sjokoladen har størknet. Det er også mulig å fryse kaken og dele den opp mens den delvis frossen.