Hjem
Sukkerfri jappsjokolade

Sukkerfri jappsjokolade

Et godt alternativ til godteri. Noen av ingrediensene kjøpes på helsekostbutikker.
Porsjoner: 55 stk
Kcal 30 pr stk

Ingredienser

  • 80 g whey protein chocolate (proteinpulver)
  • 30 g kakaopulver
  • 20 g mandelmel, fettredusert
  • 120 g firbersirup, clear
  • 22 g sukrinmelis
  • 3 ss vann
  • 3,5 dl vikingmelk 8%
  • 60 g sukrin gold
  • 7 g margarin
  • 5 g virgin coconut oil, Cocosa
  • 28 g fibersirup Gold
  • 20 g brente mandler
  • 50 g kokesjokolade mørk

Slik gjør du

Bunn/toffee

  • Varm fibersirup clear i gryte til det koker lett.
  • Bland proteinpulver, mandelmel, kakaopulver og sukrinmelis, og hell det deretter oppi den varme sirupen. Juster med vann (ca 3 ss). Det skal være ganske tørt. Så tørt at man kan bruke fingrene uten at det kleber når man presser deigen ned i langpannen. (lLegg bakepapir i bunn før du legger deigen oppi. Sett dette kaldt mens du lager karamell og topplaget

Karamellag og topping

  • Kok opp vikingmelk, sukrin gold, , margarin, kokosolje, fibersirup gold i en gryte til det blir en tjukk karamellfarget masse.Dette kan ta mellom 30-60 min. Pass på at du ikke har for høy varme slik at du brenner det i bunn, rør godt i gryten.
  • Den må ikke være løs, fordi da vil den være klissete etter bitene har kjølnet.
  • Hell karamell over toffees som har blitt avkjølet
  • Hakk om de brente mandlene og strø dem over karamellen før den har stivnet
  • Sett formen i kjøleskapet til karamellen har blitt stiv. Skjær opp i biter 5x11. Det blir 55 stk
  • Til slutt smelter du den mørke kokesjokoladen. Lag tynne striper over bitene (gjøres etter bitene er delt opp). Oppbevares kjølig.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!