
Et godt alternativ til godteri. Noen av ingrediensene kjøpes på helsekostbutikker.
Porsjoner: 55 stk
Kcal 30 pr stk
Ingredienser
- 80 g whey protein chocolate (proteinpulver)
- 30 g kakaopulver
- 20 g mandelmel, fettredusert
- 120 g firbersirup, clear
- 22 g sukrinmelis
- 3 ss vann
- 3,5 dl vikingmelk 8%
- 60 g sukrin gold
- 7 g margarin
- 5 g virgin coconut oil, Cocosa
- 28 g fibersirup Gold
- 20 g brente mandler
- 50 g kokesjokolade mørk
Slik gjør du
Bunn/toffee
- Varm fibersirup clear i gryte til det koker lett.
- Bland proteinpulver, mandelmel, kakaopulver og sukrinmelis, og hell det deretter oppi den varme sirupen. Juster med vann (ca 3 ss). Det skal være ganske tørt. Så tørt at man kan bruke fingrene uten at det kleber når man presser deigen ned i langpannen. (lLegg bakepapir i bunn før du legger deigen oppi. Sett dette kaldt mens du lager karamell og topplaget
Karamellag og topping
- Kok opp vikingmelk, sukrin gold, , margarin, kokosolje, fibersirup gold i en gryte til det blir en tjukk karamellfarget masse.Dette kan ta mellom 30-60 min. Pass på at du ikke har for høy varme slik at du brenner det i bunn, rør godt i gryten.
- Den må ikke være løs, fordi da vil den være klissete etter bitene har kjølnet.
- Hell karamell over toffees som har blitt avkjølet
- Hakk om de brente mandlene og strø dem over karamellen før den har stivnet
- Sett formen i kjøleskapet til karamellen har blitt stiv. Skjær opp i biter 5x11. Det blir 55 stk
- Til slutt smelter du den mørke kokesjokoladen. Lag tynne striper over bitene (gjøres etter bitene er delt opp). Oppbevares kjølig.