
Grøt av steelcut – eller klippet – havre er noe helt annet enn enn den tradisjonelle havregrøt. Grøten har en grovere tekstur og en deilig tyggemotstand. Toppet med friske urter, tomater og ristede pinjekjerner blir dette et utradisjonell, men utrolig smakfull og mettende måltid.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Lett
Tidsbruk 20-40
Kcal 257 pr porsjon
Ingredienser
- 2 dl Steelcut havre
- 8 dl vann
- 1 ts salt
- 1 dl melk/havremelk
- 1 stk vårløk
- 4 stilker bladpersille
- 6 stk cherrytomat
- 2 ss pinjekjerner
- 0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Ha havre, vann og salt i en kjele.
- Kok opp og la grøten småkoke i 25-30 minutter. Rør i kjelen med jevne mellomrom.
- Juster konsistensen med vann, eller tilsett melk og gi grøten et raskt oppkok. Smak eventuelt til med litt mer salt.
- Finhakk vårløk og persille, kutt tomatene i biter og rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne.
- Ha grøten i en dyp tallerken og topp med urter, tomater og pinjekjerner. Kvern litt svart pepper over.
- Toppingen kan varieres på mange ulike måter, både i søt og salt retning. Her er noen tips: Dill og varmrøkt laks Fetaost, oliven og tomat Friske bær, cottage cheese og hakkede hasselnøtter Peanøttsmør, jordbær og honning Spekeskinke eller fenalår, honning og friske bær Hakkede nøtter eller mandler, cherrytomater og ruccola Spinat, revet sitronskall, parmesan og timian
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.