
Dilla på grønt? Lag eggpannekaker farget med spinat og bruk de som wraps! Her har vi fylt dem med revet kyllingfilet, ekstra grønnsaker, fetaost og nøtter. Supert å ha som lunsj, i matpakka, eller som en sen middag etter trening.
Porsjoner: 8 stk
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk 20-40
Kcal 250 kcal pr stk
Ingredienser
Pannekaker
- 5 stk egg
- 1 ss flytende honning
- 0,5 ts salt
- 0,5 dl speltmel/hvetemel
- 1,5 dl Melk
- 100 g Frisk spinat
- 2 ss margarin til steking
Fyll
- 2 stk kyllingfilet
- 2 ss flytende margarin til steking
- 200 g grønnkål
- 4 stk vårløk
- 0,5 dl hasselnøtter
- 2 ss friske urter
- 100 g fetaost
- 1 ss flytende honning
Slik gjør du
- Kjør alle ingrediensene til røren sammen i en blender, til du har en fin og jevn røre. La den svelle i ca. 15 minutter. Røren gir ca. 8 pannekaker. Hell røre i en stekepanne med margarin, og stek på forholdsvis sterk varme. Snu pannekaken når røren har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Ha margarin i en varm stekepanne, og stek kyllingfiletene på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg filetene på en tallerken og la dem hvile mens du steker resten av toppingen. Vask og tørk grønnkål, og fjern grove stilker og bladnerver. Fres grønnkålen i pannen til det blir blankt. Trekk pannen til side. Riv opp kyllingbrystene i små biter. Finhakk vårløk, og grovhakk nøtter og urter. Fyll pannekakewrapsene med grønnkål, kylling, vårløk, nøtter, urter og biter av feta. Dryss over litt honning tilslutt.
Notater
Matpakke eller lunsj til dagen etter? Pannekakene kan fint pakkes inn og oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.