
En spicy og digg couscoussalat med sataydressing. Den går fort å lage, og du kan gjøre den enda hottere ved å tilsette mer chilisaus. Kan serveres som en middagsrett slik den er eller sammen med falafel, kylling eller grillmat. Nam!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk Under 20 min
Ingredienser
- 3 dl couscous fullkorn
- 3 dl vann
- 0,5 stk rødkål
- 3 stk gulrot
- 3 stk vårløk
- 2 stk snackpaprika (spisspaprika)
- 3 dl edamerbønner (soyabønner)
- 0,5 potte frisk koriander
Sataydressing
- 4 ss grovt peanøttsmør
- 2 ss soyasaus
- 2 ss riseddik
- 1 stk saft av lime
- 1 ss revet frisk ingefær
- 1 ss revet hvitløk
- 1 ss sesamolje
- 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Slik gjør du
- Kok opp vann, olje og salt og tilsett couscous. Rør om, og la det trekke i 4-5 minutter under lokk. Rør godt om.
- Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær rødkål i fine strimler.
- Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Bruk gjerne et rivjern eller juliennejern til denne jobben.
- Skjær vårløk og paprika i tynne strimler, og ha det i bollen med de andre grønnsakene.
- Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og ha i dypfryste edamamebønner. Kok i 1-2 minutter, og hell av vannet. Skyll bønnene i kaldt vann slik at de bevarer grønnfargen.
- Ha peanøttsmør, soyasaus, riseddik, lime, ingefær, hvitløk, sesamolje og sriracha i en stor bolle og visp til den har en glatt konsistens. Jevn ut med vann om nødvendig.
- Ha grønnsakene i bollen med dressing, ha i koriander og bland alt godt sammen.
- Topp med sesamfrø og frisk koriander, og gjerne litt hakkede peanøtter!
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.