
Dette brødet passer godt til både supper og tapasbord, men det kan godt være et måltid i seg selv. Perfekt til kveldsmaten den dagen man ikke har rukket å lage middag.
Porsjoner: 12 stykker
Vanskellighetsgrad Lett
Tidsbruk 3 timer inkl. heving. 30 min aktivt
Kcal 277 pr stk
Kcal per 100 gram 208
Ingredienser
- 400 g siktet spelt/hvete
- 200 g sammalt speltmel/hvetemel
- 2 ts salt
- 2 ts tørrgjær
- 6 dl lunkent vann
- 125 g fersk mozzarella
- 150 g spekeskinke
- 1 dl pesto har du maggis kokebok, se s 133 og bytt ut 50% av basilikum med koriander
Slik gjør du
- Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett vannet og rør lett sammen. Deigen er klar til heving når alt er blandet. Hev deigen på et lunt sted i 2 timer (tilsett mer gjær om du har det travelt)
- Hell deigen over et stekebrett med bakepapir. Fordel brødet godt ut til alle kanter. Dekk det til med plastfolie og la brødet få etterheve i 30 min til.
- Smør 1 dl av pesto utover hele brødet. Trykk ned små terninger av mozzarella og dekk til med spekeskinke.
- Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20-25 min
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Godt nok".
Klikk her for å bestille boken.
