Hjem
Snadderbrød

Snadderbrød

Dette brødet passer godt til både supper og tapasbord, men det kan godt være et måltid i seg selv. Perfekt til kveldsmaten den dagen man ikke har rukket å lage middag.
Porsjoner: 12 stykker
Vanskellighetsgrad Lett
Tidsbruk 3 timer inkl. heving. 30 min aktivt
Kcal 277 pr stk
Kcal per 100 gram 208

Ingredienser

  • 400 g siktet spelt/hvete
  • 200 g sammalt speltmel/hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts tørrgjær
  • 6 dl lunkent vann
  • 125 g fersk mozzarella
  • 150 g spekeskinke
  • 1 dl pesto har du maggis kokebok, se s 133 og bytt ut 50% av basilikum med koriander
JA

Slik gjør du

  • Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett vannet og rør lett sammen. Deigen er klar til heving når alt er blandet. Hev deigen på et lunt sted i 2 timer (tilsett mer gjær om du har det travelt)
  • Hell deigen over et stekebrett med bakepapir. Fordel brødet godt ut til alle kanter. Dekk det til med plastfolie og la brødet få etterheve i 30 min til.
  • Smør 1 dl av pesto utover hele brødet. Trykk ned små terninger av mozzarella og dekk til med spekeskinke.
  • Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20-25 min
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Godt nok". Klikk her for å bestille boken.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!