
Februar og mars er høysesong for fersk skrei. Her serverer vi den fantastiske råvaren på sydeuropeisk vis med ferske tomater, urter og hvitløk. Raskt, enkelt og utrolig godt!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 800 g skreifilet uten skinn
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
Tomat- og basilikumsaus
- 5 dl røde og gule cherrytomater
- 2 båter hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 dl fiskebuljong (utblandet)
- 1 dl frisk basilikum
- 0,5 ts chiliflakes kan utelates
- 1 ts sukker
- 0,5 stk revet skal av sitron
Slik gjør du
- Del cherrytomater i to og finhakk hvitløk.
- Varm en stekepanne med olivenolje og tilsett tomater og hvitløk. senk varmen og la tomatene surre i oljen i ca 10 minutter, til de er bløte.
- Ha fiskebuljong i pannen og kok opp.
- Hakk basilikum, og bland den i tomatene sammen med chiliflakes, sitronsaft og -skall. Smak til med sukker, salt og pepper.
- Del skreifileten i fire like store biter, og krydre stykkene med salt og pepper på begge sider.
- Stek fiskestykkene i en stekepanne med olivenolje til fisken har fått fin farge på den ene siden. Tilsett tomatsausen og la alt småkoke i 3 minutter til fisken er ferdig.
- Pynt med friske basilikumblader og server retten med små, kokte poteter eller ferskt brød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.