Hjem
Skrei med tomat- og basilikumsaus

Skrei med tomat- og basilikumsaus

Februar og mars er høysesong for fersk skrei. Her serverer vi den fantastiske råvaren på sydeuropeisk vis med ferske tomater, urter og hvitløk. Raskt, enkelt og utrolig godt!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 800 g skreifilet uten skinn
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tomat- og basilikumsaus

  • 5 dl røde og gule cherrytomater
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 dl frisk basilikum
  • 0,5 ts chiliflakes kan utelates
  • 1 ts sukker
  • 0,5 stk revet skal av sitron

Slik gjør du

  • Del cherrytomater i to og finhakk hvitløk.
  • Varm en stekepanne med olivenolje og tilsett tomater og hvitløk. senk varmen og la tomatene surre i oljen i ca 10 minutter, til de er bløte.
  • Ha fiskebuljong i pannen og kok opp.
  • Hakk basilikum, og bland den i tomatene sammen med chiliflakes, sitronsaft og -skall. Smak til med sukker, salt og pepper.
  • Del skreifileten i fire like store biter, og krydre stykkene med salt og pepper på begge sider.
  • Stek fiskestykkene i en stekepanne med olivenolje til fisken har fått fin farge på den ene siden. Tilsett tomatsausen og la alt småkoke i 3 minutter til fisken er ferdig.
  • Pynt med friske basilikumblader og server retten med små, kokte poteter eller ferskt brød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!