
Dette er en barnevennlig og sunn skinkegrateng. Alt blandes enkelt, uten at du behøver å skille egg og stivpiske eggehviter.
Porsjoner: 4
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 441 pr porsjon
Ingredienser
- 300 g kokt skinke i biter
- 0,5 stk løk
- 2 ss flytende margarin til steking
- 5 stk egg
- 4 dl skummet melk
- 1,5 dl Cottage cheese
- 3/4 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 50 g revet halvfet hviltost
- 0,5 ss flytende margarin til smøring av form
- 1 pakke blandet babybladsalat
- 4 skiver grovt brød
Slik gjør du
- Finhakk løk og skjær eventuelt skinke i biter. Varm olje i en panne og surr løk til den er blank. Tilsett purre og stek det raskt, ca. 1-2 minutter. Pisk egg og tilsett melk, cottage cheese, salt, pepper, løk, purre og skinke. Hell eggeblandingen i en smurt, ildfast form. Fordel revet ost på toppen og stek skinkegratengen på 200 °C, nederste rille i ca. 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge. Steketiden kan variere etter hvor stor eller liten form du bruker og etter hvor mange porsjoner du lager til. Jo tykkere gratengen er, jo lengre steketid trenger den. Server med grovt brød og salat.
Notater
Du kan bruke både kokt skinke, smårettskinke, rester av juleskinke/sommerskinke eller du kan bruke pålegg av kylling eller kalkun.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.