
Sellerirot har en karakteristisk kraftig smak og passer godt til supper.
Porsjoner: 6 personer
Vanskellighetsgrad lett
Kcal 433 pr porsjon
Kcal per 100 gram 99
Ingredienser
Suppen
- 2 fedd hvitløk
- 4-5 stk sjalottløk el. en stor gul løk
- 600 g sellerirot i terninger
- 200 g poteter ca 2 stk
- 1 terning kyllingbuljong
- 4 dl vann
- 3 dl Melk
- 2 ss crème fraiche
- 1-2 ts salt smakes til etter behov
- 1 ts kajennepepper
- 2 ss olje til steking
Fiskespyd
- 500 g laks
- 1 dl soyasaus
- 3 ss sesamfrø mengde etter behov
- 1 stk Granateple
- frisk koriander
Slik gjør du
- Start med å skjære laksen i passe biter som legges i soyasaus. Har du god tid, kan laksen ligge i soyasausen i 1 time. Hvis ikke ligger den der til du har laget suppen.
- Hakk sjalottløk og hvitløk i små biter og stek i olje i noen minutter til løken er blank. Tilsett sellerirot og poteter i terninger. La dette surre i 5-10 min før du tilsetter melk. Mos dette til en jevn suppe med en stavmikser. Ha i crème fraiche til slutt. smak til med salt og kajennepepper.
- Tre laksebitene på spyd. Stek i olje på middels varm panne i noen min. Laksen trenger ikke være gjennomstekt. Dypp bitene i sesamfrø. Legg spydet over en suppetallerken. Tilsett frisk revet koriander og granateple i suppen.
- Det kan være godt med et brød til. For eksempel havrebrødet som du finner i oppskriftene. Eller andre brød.
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Godt nok".
Klikk her for å bestille boken.
