Hjem
Sellerirotsuppe med soyalaks

Sellerirotsuppe med soyalaks

Sellerirot har en karakteristisk kraftig smak og passer godt til supper.
Porsjoner: 6 personer
Vanskellighetsgrad lett
Kcal 433 pr porsjon
Kcal per 100 gram 99

Ingredienser

Suppen

  • 2 fedd hvitløk
  • 4-5 stk sjalottløk el. en stor gul løk
  • 600 g sellerirot i terninger
  • 200 g poteter ca 2 stk
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 4 dl vann
  • 3 dl Melk
  • 2 ss crème fraiche
  • 1-2 ts salt smakes til etter behov
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ss olje til steking

Fiskespyd

  • 500 g laks
  • 1 dl soyasaus
  • 3 ss sesamfrø mengde etter behov
  • 1 stk Granateple
  • frisk koriander
JA

Slik gjør du

  • Start med å skjære laksen i passe biter som legges i soyasaus. Har du god tid, kan laksen ligge i soyasausen i 1 time. Hvis ikke ligger den der til du har laget suppen.
  • Hakk sjalottløk og hvitløk i små biter og stek i olje i noen minutter til løken er blank. Tilsett sellerirot og poteter i terninger. La dette surre i 5-10 min før du tilsetter melk. Mos dette til en jevn suppe med en stavmikser. Ha i crème fraiche til slutt. smak til med salt og kajennepepper.
  • Tre laksebitene på spyd. Stek i olje på middels varm panne i noen min. Laksen trenger ikke være gjennomstekt. Dypp bitene i sesamfrø. Legg spydet over en suppetallerken. Tilsett frisk revet koriander og granateple i suppen.
  • Det kan være godt med et brød til. For eksempel havrebrødet som du finner i oppskriftene. Eller andre brød.
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Godt nok". Klikk her for å bestille boken.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!