Hjem
Sellerirotmoussaka

Sellerirotmoussaka

Den tradisjonelle greske moussakaen inneholder aubergine og et snev av kanel. Den tradisjonen har vi bevart, sammen med å gi en tvist med sellerirot, som maker minst like godt som poteter, om ikke bedre.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Kcal 260 pr porsjon
Kcal per 100 gram 62

Ingredienser

Sellerirotpurre

  • 1 hel sellerirot
  • 2 ts smør
  • 1 ss sukrin gold
  • Salt og pepper smakes til etter behov

Mellomlag

  • 0,5 stk aubergine i skiver

Kjøttsaus

  • 400 g karbonadedeig
  • 2-3 stk hvitløksfedd
  • 1 stk løk
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g hakket tomat
  • 1 ss tomatpurre
  • 2 stk gulrøtter, raspet
  • 0,5 ts kanel
  • 1 klype revet muskat
  • 1 bunt basilikum klippet i små biter
  • 1 ts salt
  • 2 klyper svart pepper

Slik gjør du

Sellerirotpure

  • Begynn med å tilberede sellerirotpurre. Skrell selleriroten og kok den i store biter. Når roten er mør, helles vannet av. Tilsett smør og sukrin, og mos deretter i en blender eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Kjøttsaus

  • Kjøttblandingen tilberedes ved å brune kjøttdeig i olivenolje på pannen sammen med løk, hvitløk og raspet gulrot. Deretter blandes de andre ingrediensene inn, og blandingen får et like oppkok.
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Balanse". Klikk her for å bestille boken.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!