
Den tradisjonelle greske moussakaen inneholder aubergine og et snev av kanel. Den tradisjonen har vi bevart, sammen med å gi en tvist med sellerirot, som maker minst like godt som poteter, om ikke bedre.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Kcal 260 pr porsjon
Kcal per 100 gram 62
Ingredienser
Sellerirotpurre
- 1 hel sellerirot
- 2 ts smør
- 1 ss sukrin gold
- Salt og pepper smakes til etter behov
Mellomlag
- 0,5 stk aubergine i skiver
Kjøttsaus
- 400 g karbonadedeig
- 2-3 stk hvitløksfedd
- 1 stk løk
- 1 ss olivenolje
- 400 g hakket tomat
- 1 ss tomatpurre
- 2 stk gulrøtter, raspet
- 0,5 ts kanel
- 1 klype revet muskat
- 1 bunt basilikum klippet i små biter
- 1 ts salt
- 2 klyper svart pepper
Slik gjør du
Sellerirotpure
- Begynn med å tilberede sellerirotpurre. Skrell selleriroten og kok den i store biter. Når roten er mør, helles vannet av. Tilsett smør og sukrin, og mos deretter i en blender eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kjøttsaus
- Kjøttblandingen tilberedes ved å brune kjøttdeig i olivenolje på pannen sammen med løk, hvitløk og raspet gulrot. Deretter blandes de andre ingrediensene inn, og blandingen får et like oppkok.