Hjem
Salte mandler

Salte mandler

Fantastisk mandler som kan brukes til sunn snacks.
Tidsbruk 3-4 timer
Kcal 6 kcal pr mandel
Kcal per 100 gram 575 pr 100 gram

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 0,5 l vann
  • 40 g havsalt gjerne Maldon

Slik gjør du

  • Bland salt og vann og rør til alt saltet er oppløst.
  • Legg i mandlene og la de ligge i bløt i 2-3 timer
  • Sil av vannet og legg mandlene utover på et stekebrett. Bruk bakepapir og strø på en del himalayasalt. Bland dem godt i saltet.
  • Stek dem i varmluft på 150 grader i ca 20-30 min. Pass på så de ikke blir brent. Stekes de for kort blir de myke.
  • La dem tørke en stund i romtemperatur etterpå.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!