Hjem
Salat med bakte rotgrønnsaker

Salat med bakte rotgrønnsaker

Noen ganger kan det være godt med en enkel og mettende salat til middag. Bakte rotgrønnsaker sørger her for mye god smak og at salaten blir mettende. Med honningdressing og nøtter blir det også masse god smak. Denne salaten passer godt til både kyllingretter og koteletter.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

Ovnsbakte grønnsaker

  • 4 stk gulrot
  • 0,5 stk sellerirot
  • 0,5 stk kålrot
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Dressing

  • 4 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 1,5 dl Olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet parmesan

Salat

  • 1 stk crispisalat
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 125 g valnøttkjerner

Slik gjør du

  • Vask, skrell og skjær grønnsakene i staver. Legg røttene i en stor bolle og ha i olje, eddik, sukker, salt og pepper. Vend alt godt og ha det over i en ildfast form. Sett formen midt i stekeovnen på 200 °C i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.
  • Bruk opp de grønnsakene du har i kjøleskapet som du ikke har noen plan for. Dette er en gjenoppskrift, så om du har valgt å bruke tilhørende oppskrift har du grønnsaker igjen etter denne. Bruk gjerne opp andre rester du skulle ha i kjøleskapet ditt. Dette er en ypperlig anledning.
  • Visp sammen eddik og honning og spe med olivenolje mens du visper. Ha i pepper, finhakket hvitløk og parmesan. Visp til dressingen har samlet seg.
  • Vask salat og fordel i en stor bolle eller et stort fat. Dryss over valnøtter og fordel over de ovnsbakte grønnsakene.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!