Hjem
Saftig sitronkake

Saftig sitronkake

Kos deg med denne gode formkaken med frisk og deilig smak av sitron! Kaken dynkes i en aromatisk sitronsirup som garanterer deg en skikkelig saftig kake. Topp med en frisk og tykk glasur, så har du den perfekte kaken til kaffen. 1 porsjon av denne oppskriften gir nok til å lage 2 stk 1-litersformer, men du kan også lage kaken i en springform på 22 cm i diameter eller i en langpanne.
Porsjoner: 14 stk
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk over 60 min

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts smør til smøring av form
  • 1 stk skallet av sitron

Sitronsirup, til dynking av varm kake

  • 1 dl sitron
  • 1 dl sukker

Glasur

  • 3,5 dl melis
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss gresk yoghurt

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  • Rør smør og sukker til det er luftig, hvitt og kremaktig.
  • Ha i ett og ett egg, og bland røren godt sammen mellom hvert egg.
  • Sikt sammen bakepulver og mel, og ha det i røren. Bland alt godt sammen og rør inn sitronsaft og -skall. Fordel røren i to smurte 1-litersformer. Kaken kan også lages i en i en springform på 22 cm i diameter eller i en langpanne
  • Sett formene på nederste rille i ovnen og stek kaken i ca. 50 minutter. Sjekk om kakene er ferdig ved å stikke i kakene med en kakepinne, eventuelt et grillspyd i tre. Om det ikke fester seg noe til pinnen er kakene ferdig stekt.
  • Lag sirupen: Kok opp sitronsaft og sukker i en kjele og rør til sukkeret har smeltet. La det koke inn litt, slik at det blir litt tykkere og får en sirupslignende konsistens. Avkjøl.
  • Ta kakene ut av ovnen, og stikk små hull i de med en pinne (for eksempel et grillspyd i tre). Sett formene på en rist, og hell over sitronsirupen. Avkjøl.
  • Bland sammen melis, sitronsaft og gresk yoghurt til du får en tykk glasur og ha glasuren på ved servering.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?