
Kos deg med denne gode formkaken med frisk og deilig smak av sitron! Kaken dynkes i en aromatisk sitronsirup som garanterer deg en skikkelig saftig kake. Topp med en frisk og tykk glasur, så har du den perfekte kaken til kaffen. 1 porsjon av denne oppskriften gir nok til å lage 2 stk 1-litersformer, men du kan også lage kaken i en springform på 22 cm i diameter eller i en langpanne.
Porsjoner: 14 stk
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk over 60 min
Ingredienser
- 300 g smør
- 3 dl sukker
- 5 stk egg
- 1,5 ts bakepulver
- 6 dl hvetemel
- 1 ts smør til smøring av form
- 1 stk skallet av sitron
Sitronsirup, til dynking av varm kake
- 1 dl sitron
- 1 dl sukker
Glasur
- 3,5 dl melis
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss gresk yoghurt
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 175 °C.
- Rør smør og sukker til det er luftig, hvitt og kremaktig.
- Ha i ett og ett egg, og bland røren godt sammen mellom hvert egg.
- Sikt sammen bakepulver og mel, og ha det i røren. Bland alt godt sammen og rør inn sitronsaft og -skall. Fordel røren i to smurte 1-litersformer. Kaken kan også lages i en i en springform på 22 cm i diameter eller i en langpanne
- Sett formene på nederste rille i ovnen og stek kaken i ca. 50 minutter. Sjekk om kakene er ferdig ved å stikke i kakene med en kakepinne, eventuelt et grillspyd i tre. Om det ikke fester seg noe til pinnen er kakene ferdig stekt.
- Lag sirupen: Kok opp sitronsaft og sukker i en kjele og rør til sukkeret har smeltet. La det koke inn litt, slik at det blir litt tykkere og får en sirupslignende konsistens. Avkjøl.
- Ta kakene ut av ovnen, og stikk små hull i de med en pinne (for eksempel et grillspyd i tre). Sett formene på en rist, og hell over sitronsirupen. Avkjøl.
- Bland sammen melis, sitronsaft og gresk yoghurt til du får en tykk glasur og ha glasuren på ved servering.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.