
Dette er en salat som til og med HAN kan like. En enkel salat toppet med fantastiske smaker fra biffkjøtt, avokado, fetaost og vinaigrette. I tillegg er det sunt: Kjøttet gir deg mye protein og jern, og fra grønnsakene får du mange nyttige vitaminer og mineraler. Her er det ingen grunn til å la være!
Porsjoner: 2
Tidsbruk Under 20 min
Kcal 534 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 300 g biffkjøtt (mørbrad, indre- eller ytrefilet)
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ss flytende margarin
- 14 stk cocktailtomat
- 100 g ruccola
- 30 stk sukkererter
- 1 stk avokado
- 100 g fetaost gjerne en lett-variant
- 0,5 stk rødløk
Dressing
- 4 ts virgin oliven olje
- 0,5 ts sennep gjerne en sterk type
- 2 ts hvitvinseddik eller annen eddik
- 0,5 ts salt
- 1/4 ts pepper
Slik gjør du
- Skjær biffkjøtt i tynne strimler dersom det ikke er ferdigstrimlet. Krydre med salt og pepper.
- Vask ruccula og del tomater i to. Skjær fetaost i terninger og løk i strimler. Del avocado i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.
- Visp sammen ingrediensene til dressingen.
- Stek biffstrimlene på middels høy varme.
- Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.