
Grønnsaker og egg er en perfekt match. Har du rester av kokte poteter og litt squash som du ikke helt vet hva du skal bruke til, lager du denne enkle retten i løpet av under en halv time.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Kcal 225 pr porsjon
Ingredienser
- 3 stk kokte poteter
- 1 stk rå potet
- 0,5 stk grønn squash
- 2 ss hakket dill, persille eller basilikum
- 1 ss smør eller olje
- 2 stk egg
Slik gjør du
- Riv rå potet og squash på rivjern. Ha det over i en sil eller i et klede, og klem ut så mye væske som mulig. Riv de kokte potetene og bland dem godt med squash, rå potet og halvparten a ve hakkede urtene i en bolle. Krydre med litt salt og pepper.
- Varm en stekepanne og tilsett smør eller olje. La smøret begynner å bli gyllent eller oljen så vidt begynner å ryke. Hell potetblandingen i pannen og press den ut til en jevnt tykk kake med en stekespade. Stek i ca 10-12 minutter, til røstien har fått en fin farge på undersiden. Snu röstien eller brett den dobbelt og stek den videre til den er gjennomstekt.
- Stek eggene i egen panne, eller på den ledige delen av pannen.
- Dryss over resten av de hakkede urtene og server.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.