
Dette er sannsynligvis den mest fargesterke salaten du får se i vinter. Rødbete og rødkål lyser opp på tallerkenen, og å servere dem rå slik som i denne salaten er et friskt og deilig alternativ til varm rødkål. Ypperlig alene, eller til all slags kjøtt.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 115 kcal pr porsjon
Ingredienser
Salat
- 1/4 stk rødkål
- 2 stk revet rødbete
- 1 stk rødløk i tynne skiver
- 2 ss kapers
- 2 ss grovhakket frisk dill
Dressing
- 2 ss rødvinseddik
- 1 aa flytende honning
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Bruk en ostehøvel til å snitte rødkålen, da blir strimlene ekstra tynne og delikate. Bland sammen ingrediensene til salaten og hell over dressingen. Den kan serveres med en gang, men blir bedre om den får stå og trekke smak en stund. For mildere smak: Legg den snittede løken i kaldt vann i noen minutter og hell vekk bløtleggingsvannet før du blander den inn i salaten.