
Kesam er en god, sunn basis til de fleste typer dressinger. Den kan tilsettes alle typer urter og andre former for krydder/smakstilsetninger. Her er en frisk og deilig potetsalat laget på kesam som passer til grillretter og spekemat. Da får du en kalorisnill potetsalat som er et godt og proteinrikt alternativ til annen potetsalat basert på tyngre og mer fettrike basiser.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk under 20 min
Kcal 157 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 6 stk kalde kokte poteter
- 1 stk eple
- 2 stk vårløk
Dressing
- 3 dl kesam 8%
- 1 ss søt dijonsennep eller pølsesennep
- 0,5 ts salt
- 1/4 ts sitronpepper
- 1 ts sukker kan bruke sukrin
- 1 ts sitronsaft
- 3 ts hakket frisk gressløk
- 0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Skjær poteter og epler i terninger, og vårløk i tynne skiver.
- Bland alle ingrediensene til dressingen i en stor bolle. Vend inn poteter, epler og vårløk og bland forsiktig. Dryss over litt hakket gressløk til slutt.