Hjem
Ponzusaus

Ponzusaus

Ponzusaus er en syrlig og frisk smaksbombe! Den japanske sausen passer perfekt som dipp til sashimi eller som dressing i en asiatisk salat. Juster gjerne mengde chili etter hvor spicy du liker det.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk under 20 min

Ingredienser

  • 1 stk rød chili
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 1 ss riseddik
  • 0,5 stk saften av lime
  • 1 ss flytende honning
  • 0,5 dl soyasaus

Slik gjør du

  • Finhakk chili, hvitløk og korianderblader og ha det i en bolle.
  • Rasp frisk ingefær og ha det i bollen sammen med soyasaus, riseddik, limesaft og honning. Visp alt godt sammen.
  • Ponzusausen kan med fordel lages dagen før, da den har godt av å godgjøre seg før den skal serveres.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!