
Ponzusaus er en syrlig og frisk smaksbombe! Den japanske sausen passer perfekt som dipp til sashimi eller som dressing i en asiatisk salat. Juster gjerne mengde chili etter hvor spicy du liker det.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk under 20 min
Ingredienser
- 1 stk rød chili
- 2 ss finhakket frisk koriander
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss finrevet frisk ingefær
- 1 ss riseddik
- 0,5 stk saften av lime
- 1 ss flytende honning
- 0,5 dl soyasaus
Slik gjør du
- Finhakk chili, hvitløk og korianderblader og ha det i en bolle.
- Rasp frisk ingefær og ha det i bollen sammen med soyasaus, riseddik, limesaft og honning. Visp alt godt sammen.
- Ponzusausen kan med fordel lages dagen før, da den har godt av å godgjøre seg før den skal serveres.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.