
Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med moreller, fetaost, honning og valnøtter – og spis den til middag eller dessert!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk Over 60 min
Ingredienser
Pizzadeig:
- 3 dl lunket vann
- 0,5 pk fersk gjær
- 2 ss olje
- 0,5 ts salt
- 7 dl hvetemel
Pizzatopping:
- 4 ss crème fraiche
- 100 g fetaost
- ca 40 stk moreller
- 1 dl valnøttkjerner
- 4 ss flytende honning
- 1 pk ruccula (à 65 g)
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
- Gjør klar toppingen. Smuldre fetaost i mindre biter. Del moreller i to og ta ut steinen. grovhakk valnøtter.
- Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter.
- Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to - eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate.
- Forstek bunnene i omganger på pizzasteinen først - da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.
- Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på cremé fraîche, dryss på fetaost, legg på moreller og valnøtter.
- Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen.
- Topp den grillede pizzaen med flytende honning og frisk ruccula.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.