Hjem
Pizza med moreller og feta

Pizza med moreller og feta

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med moreller, fetaost, honning og valnøtter – og spis den til middag eller dessert!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk Over 60 min

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 3 dl lunket vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Pizzatopping:

  • 4 ss crème fraiche
  • 100 g fetaost
  • ca 40 stk moreller
  • 1 dl valnøttkjerner
  • 4 ss flytende honning
  • 1 pk ruccula (à 65 g)

Slik gjør du

  • Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  • Gjør klar toppingen. Smuldre fetaost i mindre biter. Del moreller i to og ta ut steinen. grovhakk valnøtter.
  • Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter.
  • Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to - eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate.
  • Forstek bunnene i omganger på pizzasteinen først - da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.
  • Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på cremé fraîche, dryss på fetaost, legg på moreller og valnøtter.
  • Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen.
  • Topp den grillede pizzaen med flytende honning og frisk ruccula.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!