Hjem
Pestofisk med bakt søtpotet

Pestofisk med bakt søtpotet

En fiskerett med mye smak og næring. pestofisken passer både til vennemiddag, en helg eller hverdagsmat med familien.
Porsjoner: 4 personer
Vanskellighetsgrad Lett
Tidsbruk 90 min inkl steketid
Kcal 379 pr porsjon
Kcal per 100 gram 121

Ingredienser

  • 4 stk beinfrie torskefileter
  • 1 dl havremel
  • 2 stk egg
  • 4 ts grønn pesto
  • 2 stk søtpoteter
  • 6 skiver spekeskinke
  • 1 stk vårløk
  • 4 ss lettrømme til topping
  • Salt og pepper
JA

Slik gjør du

  • Stikk noen hull i søtpotetene med en gaffel før de legges på en rist med stekebrett under. Stek dem på 200 grader i ca 1 time og 20 min. Steketiden avhenger litt av størrelsen på potetene.
  • Mot slutten av steketiden lages fisken. Vend fiskefiletene i havremel og dypp så i sammenvispet egg som er tilsatt salt og pepper. Pensle så hver filet med grønn pesto.
  • Stek fisken i en varm panne i meierismør i 2-3 min på hver side. Samtidig stekes spekeskinken i små biter ved siden av fisken.
  • Når søtpotetene er ferdige, deler du dem i to på midten. Topp med rømme og vårløk.
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Godt nok". Klikk her for å bestille boken.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!