
En fiskerett med mye smak og næring. pestofisken passer både til vennemiddag, en helg eller hverdagsmat med familien.
Porsjoner: 4 personer
Vanskellighetsgrad Lett
Tidsbruk 90 min inkl steketid
Kcal 379 pr porsjon
Kcal per 100 gram 121
Ingredienser
- 4 stk beinfrie torskefileter
- 1 dl havremel
- 2 stk egg
- 4 ts grønn pesto
- 2 stk søtpoteter
- 6 skiver spekeskinke
- 1 stk vårløk
- 4 ss lettrømme til topping
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Stikk noen hull i søtpotetene med en gaffel før de legges på en rist med stekebrett under. Stek dem på 200 grader i ca 1 time og 20 min. Steketiden avhenger litt av størrelsen på potetene.
- Mot slutten av steketiden lages fisken. Vend fiskefiletene i havremel og dypp så i sammenvispet egg som er tilsatt salt og pepper. Pensle så hver filet med grønn pesto.
- Stek fisken i en varm panne i meierismør i 2-3 min på hver side. Samtidig stekes spekeskinken i små biter ved siden av fisken.
- Når søtpotetene er ferdige, deler du dem i to på midten. Topp med rømme og vårløk.
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Godt nok".
Klikk her for å bestille boken.
