Hjem
Peppermyntegodis

Peppermyntegodis

Lag enkel peppermyntekonfekt til deg selv eller gi dem bort i gave jul. Spiselige gaver er alltid populært.
Porsjoner: 40 stk
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk over 60 min

Ingredienser

  • 400 g melis
  • 1 stk eggehvite
  • 0,5 ts peppermyntedråper
  • 100 g kokesjokolade

Slik gjør du

  • Visp sammen eggehvite og peppermyntedråper i en bolle med en gaffel, til eggehviten danner et hvitt skum.
  • Rør inn melis, litt etter litt, til deigen blir så fast at du kan trille små kuler av den. Da er det nok melis. 
  • For å gjøre deigen ekstra elastisk, kan du tilsette noen dråper med glyserol eller trangant. Dette fås kjøpt på apoteket.
  • Form peppermyntegodisen til den fasongen du vil. 
  • Legg dem over på et brett og la de stå litt, slik at de tørker litt i kantene.
  • Brekk sjokolade i mindre biter og ha det i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann på svak varme (vannbad). La stå til sjokoladen har smeltet. Obs! For høy varme gjør at sjokoladen kan klumpe seg.
  • Rør et par ganger underveis for å sjekke om sjokoladen har begynt å smelte. Ta bollen bort fra kjelen og dekorer peppermyntegodisen med sjokolade, eller dypp dem forsiktig ned i sjokoladen.
  • La konfektene renne av seg på en rist og tørke. Legg dem over i en tett boks.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!