
En pastasalat er perfekt å servere enten til lunsj, middag, som en rett på koldbordet eller å ta med seg til avslutninger på skole og i barnehage. Det er også en super rett å lage for å bruke opp rester av kalkun eller kylling!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk under 20 min
Ingredienser
- 200 g ukokt pasta eller 400 gram kokt pasta
- 1 pk bacon (à 150g) kan byttes med spekeskinke
- 300 g kalkun eller kylling
- 1 boks cherrytomat (10-15 stk)
- 4 stiler bladpersille
- 1 stk avokado
Sennepsdressing:
- 5 ss yoghurt naturell
- 3 ss majones
- 1 ss grov sennep
- 1 ts eplecidereddik
- 1 ts sukker
Slik gjør du
- Kok pasta etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Bruk eventuelt rester av pasta.
- Skjær bacon i små terninger/strimler og fres det sprøtt i en panne med litt olje. Når det er helt sprøtt, legg det på et ark kjøkkenpapirslik at fettet renner av.
- Kutt rester av kalkunkjøtt eller kylling i mindre biter.
- Bland sammen dressingen, smak til med salt og pepper. Del cherrytomat i to. Grovhakk bladpersille. Kutt avokado i terninger.
- Hell av kokevannet på pastaen, og skyll den raskt i kaldt vann. La vannet renne av.
- Bland pasta, cherrytomater og bladpersille.
- Vend inn dressingen og ha salaten over på et fat eller i en serveringsskål.
- Legg på avokado, og dryss over det stekte baconet. Pynt eventuelt med litt bladpersille.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.