Hjem
Pastasalat med kalkun og avokado

Pastasalat med kalkun og avokado

En pastasalat er perfekt å servere enten til lunsj, middag, som en rett på koldbordet eller å ta med seg til avslutninger på skole og i barnehage. Det er også en super rett å lage for å bruke opp rester av kalkun eller kylling!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk under 20 min

Ingredienser

  • 200 g ukokt pasta eller 400 gram kokt pasta
  • 1 pk bacon (à 150g) kan byttes med spekeskinke
  • 300 g kalkun eller kylling
  • 1 boks cherrytomat (10-15 stk)
  • 4 stiler bladpersille
  • 1 stk avokado

Sennepsdressing:

  • 5 ss yoghurt naturell
  • 3 ss majones
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ts eplecidereddik
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  • Kok pasta etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Bruk eventuelt rester av pasta.
  • Skjær bacon i små terninger/strimler og fres det sprøtt i en panne med litt olje. Når det er helt sprøtt, legg det på et ark kjøkkenpapirslik at fettet renner av.
  • Kutt rester av kalkunkjøtt eller kylling i mindre biter.
  • Bland sammen dressingen, smak til med salt og pepper. Del cherrytomat i to. Grovhakk bladpersille. Kutt avokado i terninger.
  • Hell av kokevannet på pastaen, og skyll den raskt i kaldt vann. La vannet renne av.
  • Bland pasta, cherrytomater og bladpersille.
  • Vend inn dressingen og ha salaten over på et fat eller i en serveringsskål.
  • Legg på avokado, og dryss over det stekte baconet. Pynt eventuelt med litt bladpersille.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!