Hjem
Pasta bolognese

Pasta bolognese

Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den aller helst med tagliatelle – men om du føler for det så er det ingenting i veien for at du tyr til en annen type pasta. Lag gjerne pastaen selv også, da blir den enda et hakk bedre!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk over 60 min

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig, karbonadedeig eller finhakket flatbiff
  • 2-4 ss olje til steking
  • 1 stk løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 bokser hermetiske tomater helst plommetomater
  • 0,5 dl rødvin
  • ca 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk laurbærblad
  • ca 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 500 g fersk tagliatelle

Slik gjør du

  • Skrell og finhakk løk og hvitløk. Vask og finhakk gulrot og stilkselleri.
  • Stek kjøttdeigen i flere omganger i en varm panne med olje. Ha kjøttdeigen over i en gryte og ha i de finhakkede grønnsakene. Ha i tomater, rødvin, kjøttbuljong og laurbærblad.
  • La det hele småkoke under lokk i ca. 1 ½ time. Tilsett mer væske om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken. Vend litt av sausen inn i pastaen rett før servering, da holder pastaen seg bedre og vil holde seg varmere.
  • I Bologna finhakker de kjøttet til den ekte bolognesen. Bytt ut kjøttdeig med flatbiff av storfe. Følg samme fremgangsmåte, men la Bolognesen koke lengre. Etter to timer er kjøttet veldig mørt. Tilsett mer væske om nødvendig.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?