Eva Bollerud Kvia. Foto.
Eva Bollerud Kvia

Trener og kostveileder

Nærbø
Om meg

Fra å leve et superaktivt liv som blant annet besto av å trene triatlon, styrke, langrenn, og rulleski, ble jeg plutselig syk og klarte ikke å gjøre noe. Jeg fikk en autoimmun sykdom som gjorde at jeg mistet all energi, i tillegg hadde jeg mye smerter. I dag er jeg takknemlig for at jeg ved hjelp av kosthold og trening har funnet tilbake til en tilnærmet normal hverdag. Den lærdommen deler jeg veldig gjerne med andre.

Erfaring/bakgrunn

Å bli syk snudde hverdagen min på hodet. Jeg begynte en lang reise hvor målet var å kunne fungere så normalt som mulig i hverdagen. Jeg måtte snu hver stein for å komme videre, og det ble naturlig å se nærmere på kostholdet mitt. Jeg oppdaget snart hvordan mat påvirker helsen. I tillegg begynte jeg å trene forsiktig. Riktig kosthold og tilpasset trening har hjulpet meg veldig, og jeg bruker denne erfaringen daglig. Jeg ser at også andre får gode resultater, og det er så inspirerende og gjør at jeg brenner for jobben min i Lett & Stabil.

Jeg er stolt av å ha klart å jobbe meg tilbake til et godt fungerende hverdagsliv. Jeg har virkelig oppdaget hvor mye mat kan bety for helsen. Å plutselig bli inaktiv førte naturlig nok til både trøstespising og vektøkning. Etter flere runder med ulike dietter, har jeg funnet en måte som fungerer for meg, og jeg har nå heldigvis klart å stabilisere vekten min.

Trening

I dag fungerer trening som både påfyll og frihet for meg, men slik har det ikke alltid vært. Styrketrening har jeg blitt mer og mer glad i, og det å kjenne at kroppen blir sterkere gir meg stor motivasjon til å fortsette. I tillegg til at styrketrening gjør meg sterkere, sover jeg bedre, jeg har mer energi og jeg takler stress bedre. Jeg kombinerer styrketreningen med å gå turer i fjellet med hunden min, i tillegg til en løpetur i ny og ne.

Jeg har erfart hvor viktig styrketrening er både for den fysiske og mentale helsen. Styrketrening hjelper deg å forhindre muskelsvinn, og det er kanskje det viktigste vi kan gjøre etter hvert som vi blir eldre. Jeg brenner for å hjelpe andre å komme i gang med styrketrening, og har ukentlige treninger i Fugleparken på Nærbø. Dette er en veldig kjekk og effektiv time for både kvinner og menn over 40. Jeg tilpasser treningen til din form, og du trenger ikke å ha trent før. Lurer du på om det er noe for deg? Kom på en gratis prøvetime!

Mitt beste treningstips er at du må finne en treningsform du trives med. Vet du ikke hva det er, prøv noe nytt. Er du en person som liker struktur, legg treningen inn i kalenderen din, eller gjør avtale med noen, da er det lettere å gjennomføre treningen.

Kosthold

Min personlige erfaring har gjort meg veldig bevisst på hva mat kan gjøre for helsa, og det tar jeg med meg når jeg hjelper andre. Både for de som ønsker å gå ned i vekt, men også for andre som ønsker en livsstilsendring av andre årsaker.
Jeg hjelper deg med kostholdsendringer som gir resultater, og som du kan leve med. En kostholdsplan skal fungere for deg, være enkel å følge, med mat du liker og som gjør deg godt. Jeg er en matelsker, og det er viktig for meg at det å erstatte usunn mat med sunnere alternativer, ikke skal gå på bekostning av smak. Du skal fremdeles kose deg med god mat.

Det er ikke lett å innarbeide nye vaner, men helseeffektene av å spise bedre er for meg den beste motivasjonen. Alle går på en smell i blant, men når du gjør det, gir jeg deg verktøyene og oppfølgingen du trenger for å holde motivasjonen oppe. Er det din tur nå? Har du motivasjonen til å endre noen vaner, er jeg klar for å hjelpe deg.

 

Våre trenere og kursledere

Hilde Nilssen. Foto.
Hilde Nilssen
Trener og kostveileder
Eva Bollerud Kvia. Foto.
Eva Bollerud Kvia
Trener og kostveileder
Lene Bore. Foto.
Lene Bore
Trener og kostveileder
Linda Gausland. FOto.
Linda Gausland
Trener og kostveileder
Linn Serigstad Taksdal
Linn Serigstad Taksdal
Trener
Hilde Hognestad
Yoga instruktør