Hjem
Pannekaker med havregryn

Pannekaker med havregryn

Pannekaker med havregryn er litt sunnere enn pannekaker med bare fint mel. Havrepannekaker har samme gode smak, og litt mer å tygge på. Pannekakene er populær hverdagsmiddag i barnefamilier, så pass på å lage nok pannekakerøre!
Porsjoner: 8 stk
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 137 kcal pr stk

Ingredienser

  • 3 dl siktet spelt/hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl ekstra lettmelk
  • 4 stk egg
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

  • Ha mel, havregryn og salt i en bolle.
  • Tilsett litt over halvparten av melken, og visp alt sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.
  • Visp inn egg. La pannekakerøren svelle i ca. ½ time. Smelt margarin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
  • Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen. Hvor mange pannekaker det blir av røren varierer med størrelsen på stekepannen. Det blir minst 2 store pannekaker til hver person.
  • Server gjerne pannekakene sammen med ertesuppe til middag eller som en selvstendig middag, med blåbærsyltetøy eller sukker på.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!