
Pannekaker med havregryn er litt sunnere enn pannekaker med bare fint mel. Havrepannekaker har samme gode smak, og litt mer å tygge på. Pannekakene er populær hverdagsmiddag i barnefamilier, så pass på å lage nok pannekakerøre!
Porsjoner: 8 stk
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 137 kcal pr stk
Ingredienser
- 3 dl siktet spelt/hvetemel
- 1 dl havregryn
- 0,5 ts salt
- 5 dl ekstra lettmelk
- 4 stk egg
- 2 ss margarin til steking
Slik gjør du
- Ha mel, havregryn og salt i en bolle.
- Tilsett litt over halvparten av melken, og visp alt sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.
- Visp inn egg. La pannekakerøren svelle i ca. ½ time. Smelt margarin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
- Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen. Hvor mange pannekaker det blir av røren varierer med størrelsen på stekepannen. Det blir minst 2 store pannekaker til hver person.
- Server gjerne pannekakene sammen med ertesuppe til middag eller som en selvstendig middag, med blåbærsyltetøy eller sukker på.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.