Hjem
Ovnsbakt torsk med varm soppsalat

Ovnsbakt torsk med varm soppsalat

Den aller enkleste måten å tilberede fersk torskefilet på, er å bake den i ovnen. Kjapt og godt – og det gir deg hendene fri til å lage et deilig tilbehør. Denne middagen har du på bordet på under en halv time.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 800 g torskefilet

Varm soppsalat

  • 500 g aromasopp eller sjampinjong
  • 1 stk løk
  • 2 ss margarin
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 0,5 dl pinjekjerner
  • 0,5 dl kapers
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 65 g ruccula

Slik gjør du

  • Skjær torskefilet i porsjonsstykker og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Krydre med salt og pepper.
  • Sett fisken midt i ovnen på 180 °C og stek i 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Fisken er ferdig når den flaker seg.
  • Skjær sopp i skiver og løk i tynne båter.
  • Varm en stekepanne med margarin og stek sopp og løk til soppen har falt sammen og alt begynner å få farge. Tilsett hakket timian, pinjekjerner og kapers. Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper.
  • Fordel ruccula på tallerkener, legg på sopp og plasser fisken på toppen. Pynt med litt frisk timian.
  • Ris eller poteter er godt til.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!