
Den aller enkleste måten å tilberede fersk torskefilet på, er å bake den i ovnen. Kjapt og godt – og det gir deg hendene fri til å lage et deilig tilbehør. Denne middagen har du på bordet på under en halv time.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 800 g torskefilet
Varm soppsalat
- 500 g aromasopp eller sjampinjong
- 1 stk løk
- 2 ss margarin
- 1 ss hakket frisk timian
- 0,5 dl pinjekjerner
- 0,5 dl kapers
- 2 ss balsamicoeddik
- 65 g ruccula
Slik gjør du
- Skjær torskefilet i porsjonsstykker og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Krydre med salt og pepper.
- Sett fisken midt i ovnen på 180 °C og stek i 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Fisken er ferdig når den flaker seg.
- Skjær sopp i skiver og løk i tynne båter.
- Varm en stekepanne med margarin og stek sopp og løk til soppen har falt sammen og alt begynner å få farge. Tilsett hakket timian, pinjekjerner og kapers. Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper.
- Fordel ruccula på tallerkener, legg på sopp og plasser fisken på toppen. Pynt med litt frisk timian.
- Ris eller poteter er godt til.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.