Hjem
Ovnsbakt torsk med brokkoli og purre

Ovnsbakt torsk med brokkoli og purre

Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn – stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Server med quinoa, ris eller byggryn for et mer mettende måltid
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 800 g torskefilet
  • 1 stk brokkoli
  • 0,5 stk purre (den hvite delen)
  • 1 dl olivenolje
  • 4 båter finkuttet hvitløk
  • 1 ts tørkede chiliflakes
  • 1 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss hakkede mandler
  • 0,5 boks lettrømme

Slik gjør du

  • Del torskefilet i biter. Skjær av den groveste delen av brokkolistilken. Del brokkoli i buketter og stilken i ca 2 cm tykke skiver. Del de største løse bukettene i to på langs. Skyll purre godt og del den i biter på ca 2-3 cm.
  • Kok opp en kjele med vann og forvell brokkoli og purre i to minutterr. Hell av kokevannet og la grønnsakene renne godt av seg.
  • Visp sammen olivenolje, hvitløk og chiliflak i en stor bolle. Del sitronen i to og ha saften av den ene halvparten i oljen. Legg i fiskebiter, brokkoli og purre og bland forsiktig med hendene, slik at alt blir dekket av olje. Fordel alt i en ildfast form og dryss over litt salt og kvernet pepper. Dryss over hakkede mandler.
  • Sett den ildfaste formen midt i ovnen på 180 °C og stek i ca 12-14 minutter.
  • Skjær resten av sitronen i båter og legg på fatet. Server med rømme.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!