
Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn – stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Server med quinoa, ris eller byggryn for et mer mettende måltid
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 800 g torskefilet
- 1 stk brokkoli
- 0,5 stk purre (den hvite delen)
- 1 dl olivenolje
- 4 båter finkuttet hvitløk
- 1 ts tørkede chiliflakes
- 1 stk sitron
- 1 ts salt
- 0,5 ts kvernet pepper
- 3 ss hakkede mandler
- 0,5 boks lettrømme
Slik gjør du
- Del torskefilet i biter. Skjær av den groveste delen av brokkolistilken. Del brokkoli i buketter og stilken i ca 2 cm tykke skiver. Del de største løse bukettene i to på langs. Skyll purre godt og del den i biter på ca 2-3 cm.
- Kok opp en kjele med vann og forvell brokkoli og purre i to minutterr. Hell av kokevannet og la grønnsakene renne godt av seg.
- Visp sammen olivenolje, hvitløk og chiliflak i en stor bolle. Del sitronen i to og ha saften av den ene halvparten i oljen. Legg i fiskebiter, brokkoli og purre og bland forsiktig med hendene, slik at alt blir dekket av olje. Fordel alt i en ildfast form og dryss over litt salt og kvernet pepper. Dryss over hakkede mandler.
- Sett den ildfaste formen midt i ovnen på 180 °C og stek i ca 12-14 minutter.
- Skjær resten av sitronen i båter og legg på fatet. Server med rømme.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.