Havrekjeks som smaker av jul! Er du klar for et alternativ til den søte julebaksten? Havrekjeks er godt året rundt, men noen bare må ha det til jul. Disse er litt sunnere og kjempegode!
Porsjoner |
stk
|
Vanskelighetsgrad | lett |
Tidsbruk | 20-40 min |
- 6 dl havregryn
- 2,5 dl ekstra lettmelk
- 50 g smør
- 2 ss sukrin gold
- 0,5 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 1 dl siktet spelt mel
- 1 dl sammalt spelt fint mel
Ingredienser
|
- bland havregryn og melk I en bolle og la det stå å trekke i minst 15 min
- Smelt smør og bland det inn i havregrynene
- Tilsett sukker, salt, bakepulver og ca halvdelen av melet og spar resten til du skal kjevle ut deigen
- Strø mel på bordet og kjevle ut deigen til den blir 2-3 mm tykk. Bruk et glass til å stikke ut kjeksene, og bruk en stekespade for å legge kakene på bakepapiret. Husk å prikke dem godt med en gaffel.
- Stekes på nederste rille på 200 grader i 12-15 min (de skal være gylne) Steketiden varierer alt etter tykkelsen på kjeksene.
- Legg kjeksene på avkjøling og oppbevar i tett boks.