Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe. Toppet med mør, norsk kylling i små terninger, hasselnøtter og frisk salvie. Eple- og sellerisuppe er en mild og super lunsj, middag eller kveldsrett.
Porsjoner |
porsjoner
|
Vanskelighetsgrad | middels |
Tidsbruk | 20-40 |
Kcal | 373 kcal pr porsjon inkl rundstykke / 250 kcal uten rundstykke |
- 3 stk Buljongterninger m/kylling
- 2 ss margarin til steking
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
- 2 ss grovhakket hasselnøtter
- 1 ss grovhakket frisk salvie
- 1 stk grovhakket løk
- 1 stilk grovhakket stilkselleri
- 1 ss olje til steking
- 0,5 stk sellerirot i terninger
- 2 stk røde epler, skrelt og i biter
- 1 kvist frisk timian
- 1 l vann
- 2 stk grønnsak- eller hønsebuljongterning
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
Ingredienser
Eple- og sellerirotsuppe
|
- Lag eple- og sellerisuppe. Fres løk og stangselleri i en varm kjele med olje til det er blankt. Tilsett sellerirot, eple og timian, og fres videre i ca. 5 munitter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg.
- Hell på vann og ha i buljongterning. Kok suppen på middles varme til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.
- Trekk kjelen av platen og kjør suppen jevn med stavmikser, eller i en food-prosessor. Smak til med salt og pepper.
- Brun små terninger av kylling i en stekepanne med margarin, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha i grovhakkede hasselnøtter og salvie.
- Kan serveres med rundstykker.