
Jordbærgrøt kan brukes som et måltid eller dessert. Det smaker godt med Zero vaniljesaus til, eller Skyrisen med jordbær. Den er sunn, deilig og inneholder lite kalorier, hvis du bruker sukrin som søtning.Du kan også bruke vanlig fløteis, fløte og sukker om du vil.Et annet alternativ som gjør den godt egnet som både frokost, lunsj og kvelds er hvis du har cottage cheese og granola til (se bildet under). Se mengder under gruppen: tilbehør.
Forberedelsestid: 10 minutter minutter
Tilberedningstid: 20 minutter minutter
Tid totalt: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 person
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 15 minutter
Kcal 125 per porsjon
Kcal per 100 gram 45
Calories: 1276kcal
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 1 dl vann
- 2 ss sukrin gold (kan også bruke vanlig sukker)
- 1 ss potetmel (justeres etter hvor fast/flytende du ønsker den)
Tilbehør (ikke medregnet i kaloriene)
- 100 g Cottage cheese
- 20 g Hjemmelaget granola egen oppskrift på granolaen
Slik gjør du
- Rensk og ha jordbærene i en gryte med 1 dl vann, kok til de er helt møre.
- Rør/visp jodbærene til det ikke er klumper igjen.
- Bland i sukrin gold (tåler varme) og potetmel (løses opp i vann først).
- Sett grøten til kjøling. Du kan spise grøten både varm og kald/lun. Jeg lager som oftest dobbel porsjon og har den stående i kjøleskapet, men det går ikke lang tid før jeg må lage ny porsjon 🙂
Nutrition
Kalorier: 1276kcal | Karbohydrater: 71g | Protein: 57g | Fett: 85g | Mettet fett: 22g | Flerumettet fett: 10g | Enumettet fett: 44g | Kolesterol: 238mg | Natrium: 2548mg | Kalium: 620mg | Fiber: 4g | Sukker: 4g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 0.1mg | Kalsium: 160mg | Jern: 2.2mg