
Omelett trenger ikke alltid å lages i en stekepanne. Disse herlige små omelettmuffinsene er nydelige som en egen rett, ved siden av en salat eller i matpakka.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 6 stk egg
- 6 ss melk
- 150 g revet ost
- 150 g spekeskinke
- 1 liten bunt frisk timian
- 0,5 stk purre
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Smør muffinsbrettet/formene med litt olje, kle med bakepapir (klipp litt store firkanter) eller med muffinsformer i papir. Pass på at papirkanten er over formene.
- Skjær purre i tynne ringer. Del opp spekeskinke i mindre biter. Riv osten eller bruk ferdig revet.
- Visp egg og melk, tilsett ost og de andre ingrediensene. Bland godt sammen.
- Fyll muffinsformene nesten fulle, pass på at ingrediensene fordeles nogenlunde likt.
- Stek omelettene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de såvidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.