
En frisk og deilig melonsalat med naturlig sødme fra moden melon – nydelig tilbehør til stekt og grillet mat, for eksempel kylling eller svin. Eller hvorfor ikke sette den på det sommerlige tapasbordet?
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk Under 20 min
Ingredienser
- 800 g honningmelon
- 2 stk vårløk
- 1 stk grønn chili
- 1 stk lime
- 0,5 potte frisk koriander
Slik gjør du
- Skjær av bunn og topp på melonen, sett den på høykant og skjær av resten av skallet i seksjoner med en skalrp kniv. Del melonen i to og grav ut den myke innmaten. Del resten i biter på ca. 2 cm. Ha bitene i en bolle.
- Kutt vårløk og chili fint og ha det i bollen med melonbiter.
- Skyll spinaten godt og fjern de groveste stilkene. Ha bladene i bollen.
- Rist gresskarkjerner i tørr stekepanne til de "popper". Hell dem på en tallerken og avkjøl.
- Press lime over salaten og bland forsiktig. Melonkjøttet kan være ganske mykt. Smak til med litt salt og pepper og dryss over hakket koriander de ristede gresskarkjernene. Server med en gang.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.