Hjem
Melon- og eamesalat

Melon- og eamesalat

En frisk og deilig salat med melon, edamamebønner og spirer. Server den som tilbehør til biff, eller nyt den som en lett vegetarrett med brød og en syrlig dressing til.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk Under 20 min

Ingredienser

  • 400 g edamebønner (soyabønner)
  • 400 g cantaloupe melon
  • 0,5 stk rødløk
  • 1 pk ruccula (à 65 g)
  • 1 pk spirer (à 40 gram)
  • 0,5 stk saft av lime
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Limedressing

  • 0,25 ts grovkvernet pepper
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 stk saften av lime
  • 1 stk skall av lime
  • 2 dl Kesam mager 1%

Til servering

  • 6 skiver grovt brød

Slik gjør du

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper. Sett dressingen kaldt til servering.
  • Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og ha i dypfryste edamamebønner. Kok i 1-2 minutter, og hell av vannet. Skyll bønnene i kaldt vann slik at de bevarer den fine grønnfargen sin.
  • Kutt melon i små terninger og rødløk i tynne båter. Ha melon og rødløk i en bolle sammen med edamamebønner, ruccula og spirer.
  • Bland limesaft og olivenolje inn i salaten rett før servering, og krydre med salt og pepper.
  • Server den friske salaten med godt brød og limedressing.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!