
En frisk og deilig salat med melon, edamamebønner og spirer. Server den som tilbehør til biff, eller nyt den som en lett vegetarrett med brød og en syrlig dressing til.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk Under 20 min
Ingredienser
- 400 g edamebønner (soyabønner)
- 400 g cantaloupe melon
- 0,5 stk rødløk
- 1 pk ruccula (à 65 g)
- 1 pk spirer (à 40 gram)
- 0,5 stk saft av lime
- 1 ss olje
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
Limedressing
- 0,25 ts grovkvernet pepper
- 0,25 ts salt
- 0,5 stk saften av lime
- 1 stk skall av lime
- 2 dl Kesam mager 1%
Til servering
- 6 skiver grovt brød
Slik gjør du
- Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper. Sett dressingen kaldt til servering.
- Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og ha i dypfryste edamamebønner. Kok i 1-2 minutter, og hell av vannet. Skyll bønnene i kaldt vann slik at de bevarer den fine grønnfargen sin.
- Kutt melon i små terninger og rødløk i tynne båter. Ha melon og rødløk i en bolle sammen med edamamebønner, ruccula og spirer.
- Bland limesaft og olivenolje inn i salaten rett før servering, og krydre med salt og pepper.
- Server den friske salaten med godt brød og limedressing.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.