Hjem
Marinert kyllingfilet med lun potetsalat

Marinert kyllingfilet med lun potetsalat

Kyllingfilet er alltid populært å legge på grillen! Her har vi marinert filetene i en deilig marinade med sitron, honning og urter, og serverer med en varm salat av gårsdagens poteter, sopp og spinat. Topp sommermat for varme dager!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 40-60 min

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 stk revet skal av sitron
  • 2 ss flytende honning
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakkede friske urter eks. timian el. estragon

Lun potetsalat med spinat og sopp

  • 600 g kokte poteter
  • 200 g aromasopp
  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk vårløk
  • 200 g frisk spinat

Slik gjør du

  • Bland sammen sitronsaft, honning, finhakket hvitløk, olivenolje, pepper og friske urter. Ta vare på sitronskallet til servering.
  • Ha kyllingfiletene i en skål eller zip-lockpose og hell over marinaden. Bland godt, slik at marinaden kommer til på alt kjøttet. Sett kaldt i minst en time.
  • Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Dryss over litt salt og grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme. Legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C.
  • Tilbehøret kan gjøres ferdig i stekepanne på grillen. Del poteter og sopp i biter. Varm en stekepanne med smør eller olje og fres i poteter og sopp til det er gyllent. Tilsett finhakket hvitløk, finsnittet vårløk og spinat. Smak til med salt og pepper når spinaten akkurat har falt sammen.
  • Legg gjerne et par sitroner på grillen samtidig som du griller kjøttet. Bruk dem som dressing på den varme salaten.
  • Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!