
Kyllingfilet er alltid populært å legge på grillen! Her har vi marinert filetene i en deilig marinade med sitron, honning og urter, og serverer med en varm salat av gårsdagens poteter, sopp og spinat. Topp sommermat for varme dager!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 40-60 min
Ingredienser
- 4 stk kyllingfilet
- 1 stk revet skal av sitron
- 2 ss flytende honning
- 2 båter hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 0,5 ts kvernet pepper
- 2 ss hakkede friske urter eks. timian el. estragon
Lun potetsalat med spinat og sopp
- 600 g kokte poteter
- 200 g aromasopp
- 2 ss smør eller olivenolje
- 2 båter hvitløk
- 2 stk vårløk
- 200 g frisk spinat
Slik gjør du
- Bland sammen sitronsaft, honning, finhakket hvitløk, olivenolje, pepper og friske urter. Ta vare på sitronskallet til servering.
- Ha kyllingfiletene i en skål eller zip-lockpose og hell over marinaden. Bland godt, slik at marinaden kommer til på alt kjøttet. Sett kaldt i minst en time.
- Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Dryss over litt salt og grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme. Legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C.
- Tilbehøret kan gjøres ferdig i stekepanne på grillen. Del poteter og sopp i biter. Varm en stekepanne med smør eller olje og fres i poteter og sopp til det er gyllent. Tilsett finhakket hvitløk, finsnittet vårløk og spinat. Smak til med salt og pepper når spinaten akkurat har falt sammen.
- Legg gjerne et par sitroner på grillen samtidig som du griller kjøttet. Bruk dem som dressing på den varme salaten.
- Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.